Tarife pentru ridicarea mașinilor din Sectorul 3

Consiliul Local al Sectorului 3 București a adoptat în ședința de vineri, 25 august,  Hotărârea prin care s-au aprobat tarifele pentru activitățile de ridicare, transport și depozitare a acestora.

Este vorba despre autovehiculele/remorcile/rulotele staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Sectorului 3, care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reședință sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului București aflat în administrarea Sectorului 3, precum și a altor mijloace de transport parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap.

În urma unui amendament, propus de unul dintre consilieri și susținut de primarul Robert Negoiță, tariful pentru depozitarea mașinilor a fost modificat astfel: „tariful pentru depozitare vehicul/remorcă/rulotă va fi de 150 de lei în primele 24 de ore, după intervalul de 24 de ore va fi de 50 de lei/zi”.

Astfel, valoarea tarifelor aprobate este:

  • Tarif de ridicare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masă totală maximă autorizată de până la 5 tone: 200 de lei;

– cu masă totală maximă autorizată de peste 5 tone: 270 de lei;

  • Tarif de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– cu masă totală maximă autorizată de până la 5 tone: 150 de lei;

– cu masă totală maximă autorizată de peste 5 tone: 200 de lei;

  • Tarif de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:

– în primele 24 de ore: 150 de lei;

– după intervalul de 24 de ore: 50 lei.

Tarifele pentru depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând de la data și ora depozitării, nefracționat.

În urmă cu aproape o lună (27 iulie), Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat Regulamentului de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Ridicarea mașinilor are drept scop “asigurarea fluenței circulației în condiții de siguranță rutieră, descongestionarea drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3, protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități și asigurarea parcării vehiculelor în condiții de siguranță”, precizează Primăria Sectorului 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.