Taxa de pod de la Cernavodă, plătită ca rovinieta

Taxa de pod de la Fetești-Cernavodă va putea fi plătită printr-un sistem similar rovinietei, a decis astăzi Guvernul, printr-o Ordonanță de urgență ce modifică mai multe acte normative, printre care și OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

„Având în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ora până la 50.000 de vehicule/zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la stațiile de taxare de la podul Fetești, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei”, precizează Executivul, într-un comunicat.

Astfel, trecerea prin stația de taxare se va efectua pe 3 benzi pe sens, din  care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash.

Pentru cei care doresc să evite oprirea la barieră, taxa poate fi achitat înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii.

Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizați de CNADNR:

– prin sms, la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone)

– la stațiile de distribuire a carburanților auto (OMV, Petrom, Rompetrol și Mol)

Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singură trecere și se taxează în conformitate cu termenii și condițiile operatorilor de telefonie mobilă.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care înregistrează numărul de înmatriculare, număr care va fi verificat în sistemul electronic al plăților.

Tarifele de trecere a podului peste Dunăre de la Feteşti – Cernavodă sunt cuprinse între 13 și 91 lei, în funcție de tipul de vehicul.

Amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul legal vor fi cuprinse între 130 și 910 lei.

Trecerea  vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va efectua numai pe banda 1 până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.