Vineri, zi liberă

Guvernul va aproba, miercuri, o hotărâre prin care data de 16 august va fi declarată zi liberă, a anunţat premierul Victor Ponta, înaintea şedinţei Executivului. Argumentul său este că “oamenii au liber pe 15 august, iar ziua următoare poate fi recuperată într-una dintre sâmbetele viitoare”.

“O să adoptăm astăzi Hotărârea de Guvern ca vineri să fie zi liberă, care, sigur, se va recupera într-una din sâmbetele următoare. Faptul că oamenii sărbătoresc mâine Sfânta Maria este totuşi o sărbătoare foarte mare nu doar pentru ortodocşi, ci şi pentru catolici, este Ziua Marinei Militare”, a spus Ponta.

El le-a transmis urări marinarilor, cu ocazia Zilei Marinei, atacându-l pe preşedintele Traian Băsescu.

“Marina Civilă nu a mai rămas, că s-a ocupat omul (n.r. Traian Băsescu) să nu mai avem marină civilă, dar marinari mai avem, fiindcă pe aceia nu i-a vândut. Marinarilor pe care nu i-a vândut dl. preşedinte  încă le transmitem şi le transmit ca ministru al Transporturilor (n.r. urări)”, a afirmat premierul.

Ponta a ţinut din nou să spună că “noi cu pâinea, dl. preşedinte cu circul”, atacându-l în continuare pe şeful statului şi pentru şedinţa CSAT convocată a doua zi după ce Ponta a plecat în concediu. Totuşi, prim-ministrul a anunţat că a contrasemnat HG 526 din 24 iulie privind privatizarea CFR Marfă şi a dispus trimiterea ei la publicare în Monitorul Oficial, dupăî ce Traian Băsescu a acuzat că actul normativ este ţinut la sertar.

Joi este Sfânta Maria, când peste 2,2 milioane de români îşi vor serba ziua numelui. Ziua a fost declarată liberă în 2008, prin Legea 202 de completare a Codului Muncii.

Amintim că şi de Paşti au fost acordate zile libere în plus, astfel că românii au avut minivacanţă timp de o săptămână.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.