120 de elevi au fost prinsi copiind la BAC

Ministerul Educatiei anunta ca 120 de elevi au fost eliminati din salile de examen, luni, la proba scrisa de Limba si literatura romana a Bacalaureatului, din cauza tentativelor de frauda la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutatoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in Bucuresti (18), Dolj (13) si Caras-Severin (9). Potrivit metodologiei de desfasurare a examenului, acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni. Ca urmare a unor situatii specifice – intarzieri ale elevilor din motive obiective -, 9 centre de examen din 615 au solicitat varianta de rezerva.

Anul trecut au fost dati afara 233 de elevi din examenul de Limba si literatura romana, pentru tentativa de fraudare. Potrivit metodologiei de organizare si desfasurare a examenului, acesti elevi au pierdut dreptul de a sustine BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni.

Luni, 2 iulie, s-au prezentat 158.155 candidati din totalul de 172.124 potentiali participanti, ceea ce aduce sub 77% rata absolventilor de anul acesta si a picatilor de anul trecut care s-au decis sa dea BAC-ul.

Marti are loc proba scrisa la Limba si literatura materna. Miercuri, 4 iulie si vineri, 6 iulie, se vor desfasura proba obligatorie a profilului si proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica, 8 iulie. Luni, 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00 vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 10 – 12 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 13 iulie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.