127 persoane şi 46 de maşini semnalate prin SIS, depistate în ultima săptămână

Poliţiştii români şi partenerii din statele membre Schengen au depistat, în săptămâna 20-26 aprilie, 127 de persoane, 46 de maşini şi 6 documente ce au făcut obiectul semnalărilor în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Pe teritoriul ţării noastre au fost localizate, prin intermediul Biroului SIRENE, 85 de persoane. Poliţiştii români au pus în aplicare 9 mandate europene de arestare, au identificat 3 persoane semnalate ca fiind dispărute şi au depistat 47 de persoane căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

“Totodată, pe teritoriul României au fost identificate 38 de autoturisme căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale, precum şi 2 documente emise de statele membre”, informează, duminică, IGPR.

De asemenea, 42 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor. Dintre acestea, 24 erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, iar 7 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

Totodată, 8 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale au fost identificate în statele membre, precum şi 4 documente emise de România. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.