18 puncte fixe noi de control rovinietă

CNADNR anunţă că de astăzi a pus în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi 18 noi puncte fixe de control al valabilităţii rovinietei, “prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificările şi completările ulterioare”.

Până în prezent, controlul valabilităţii rovinietei se realiza prin intermediul a:

33 puncte fixe de control

– 14 puncte mobile de control

– personalul cu drept de verificare din cadrul IGPR,  ISCTR şi CNADNR SA, în punctele de trecere a frontierelor.

CNADNR avertizeauă că noile puncte fixe de control sunt amplasate în zone în care nu pot fi evitate de către conducătorii auto.

“Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi pentru descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a circula fără a deţine rovinietă valabilă”, precizează CNADNR, în comunicatul remis redacţiei.

Compania mai anunţă că în anul 2015 vor fi puse în funcţiune încă 23 de asemenea puncte de control, astfel încât „să devină aproape imposibilă circulaţia vehiculelor fără rovinietă valabilă”.

CNADNR a pus la dispoziţia conducătorilor auto, la www.cnadnr.ro , Secţiunea Verificare Rovinietă, un instrument prin care aceştia pot verifica şi descarca în format pdf informaţii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) şi codul de siguranţă.

„Precizăm că acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate în perioada de valabilitate şi nu pentru rovinietele a căror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmează să intre în vigoare la o dată ulterioară efectuării verificării pe site”, explică CNADNR.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.