2.500 de angajaţi ai Uzinei Ford Craiova, în şomaj tehnic

Compania Ford a oprit, astăzi, producţia fabricii de la Craiova, pentru 7 zile lucrătoare, adică până în octombrie, când urmează însă alte 13 zile “pe liber”. Decizia a fost luată în urma reducerii cererii de vehicule B-Max pe piaţa externă. Cei circa 2.500 de angajaţi ai departamentului de Operaţiuni Vehicule se vor afla în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 80% din salariu. Decizii similare sunt posibile şi pentru lunile noiembrie şi decembrie, dacă piaţa auto va continua să scadă.

“Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şi ajusteze volumele la uzina de la Craiova şi are în plan oprirea producţiei de autovehicule pentru 13 zile în luna octombrie. În situaţia în care piaţa auto va continua să scadă, este posibil să existe astfel de zile şi în lunile noiembrie şi/sau decembrie”, anunţă compania.

Secţia de motoare produce peste 1.000 de motoare pe zi, Ford menţinând, cel puţin pentru moment, acest volum. În uzina de motoare de la Craiova, Ford are 1.000 de angajaţi care lucrează în două schimburi. “B-MAX continuă să fie cel mai bine vândut monovolum de dimensiuni mici din Europa şi suntem încrezători că acestea sunt măsuri temporare, urmând ca situaţia să se amelioreze pe măsură ce vânzările de automobile pe piaţa europeană vor începe treptat să crească”, a comunicat Ford.

Constructorul auto american produce la Craiova autovehiculul B-Max şi motoarele EcoBoost de 1 litru şi EcoBoost de 1,5 litri.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.