UPDATE! 20.000 de tichete pentru Rabla, din 15 mai

Ministerul Mediului va emite 20.000 de tichete pentru Programul „Rabla 2013”, din care 17.000 pentru persoane fizice şi juridice şi 3.000 pentru instituţiile publice, urmând a fi distribuite începând din 15 mai, a declarat duminică, la RTV, ministrul Rovana Plumb. Ea a amintit că proiectul Rabla va fi lansat în dezbatere publică luni, pe site-urile AFM şi MMSC, iar o săptămână vor fi aşteptate sugestii şi propuneri.

UPDATE: Prima etapă a Programului Rabla a început cu sesiunea de înscriere în vederea validării solicitanţilor colectori şi producători, în perioada 15 – 23 mai, potrivit Dispoziţiei preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, nr. 230 din 15 mai 2013.

Potrivit ministrului Plumb, începând din 22 aprilie, timp de 14 zile lucrătoare, se va desfăşura sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor, iar distribuirea efectivă pe piaţă a tichetelor va începe pe 15 mai, pentru că se ia în calcul şi o perioadă de 3 zile aferentă contestaţiilor.

Tichetul va avea valoarea de 1.500 euro (6.500 lei), iar repartizarea nu va mai fi egală pe fiecare unitate administrativ-teritorială, ci va ţine cont de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani în parcul auto existent.

Totodată, voucherele vor fi transferabile, a anunţat Plumb, pentru că analizele au arătat că dacă nu s-ar întâmpla aşa ar rezulta un blocaj pe piaţă la înnoirea parcului auto. Iar aceasta deoarece există judeţe mai sărace, cu multe maşini vechi, dar şi foarte multe judeţe cu potenţial de achiziţie de maşini noi mare şi în creştere.

Anul trecut au fost scoase din uz 45.000 de rable, faţă de 116.600 în 2011 şi 186.800 în 2010.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!
    Situatia nu este deloc usoara, probleme mari sunt la persoanele juridice care doresc sa achizitioneze autovehicule prin programul “Rabla”, o mie de acte si formalitati, ingreunare totala a situatiei. La persoanele fizice cred insa ca asa cum am achizitionat in trecut vouchere, se vor mai gasi “portite”. O zi buna tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.