3 milioane de euro pentru cabinetele medicale școlare

foto-cabinet-stomatologicConsiliul General al Municipiului București (CGMB) a alocat, în ședința din 25 august, 3 milioane de euro pentru modernizarea și dotarea cu aparatură a celor 447 de cabinete medicale școlare și 148 de cabinete stomatologice din unitățile de învățământ, inclusiv gradinițe și universități din Capitală.

“Am initiat proiectul de hotarare (…) pentru că situația actuală e mult sub așteptările părinților, care vor să aibă garanția că în grădinițele, școlile, liceele și universitățile din Capitală se poate asigura asistență medicală eficientă și de calitate. Suma totală estimata pentru acest program este de circa 3 milioane de euro”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Ea a precizat că se va achiziționa “aparatura de urgenta medicala, aparate pentru masurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer conditionat, precum si completarea pieselor de mobilier, frigidere etc. iar in cazul cabinetelor stomatologice scolare se vor achizitiona scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer conditionat, laptopuri, imprimante etc.”.

Totodată, se vor face reparatii curente, igienizari, dezinfectari și montarea de parchet.

ASSMB va declansa procedura de achizitie publica, in conformitate cu referatele de necesitate intocmite de medicii coordonatori pe fiecare sector al Capitalei.

“Toate cele 447 de cabinete medicale scolare si cele 148 de cabinete stomatologice din scoli, gradinite si universitati vor fi dotate la nivel european. In Bucuresti sunt 245.209 de prescolari, scolari, elevi si studenti”, a concluzionat Gabriela Firea.

Primarul general a reamintit, totodată, ca le-a solicitat managerilor de la cele 19 spitale administrate de Municipalitate un inventar de necesitati pentru a aloca fondurile necesare in vederea dotarii cu aparatura la standarde europene.

“Pana acum am primit 14 referate de necesitate, mai sunt 5 manageri de spital care nu au predat aceste referate”, a spus Firea.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.