3 secrete pe care impostorii online nu vor sa le stiti

3-secrete-pe-care-impostorii-online-nu-vor-sa-le-stitiFiind vorba despre o piata online, o bursa de transport inseamna si riscuri – derivate din incheierea contractelor la distanta, cu parteneri necunoscuti. Va prezentam, in continuare, kitul de aparare in 3 pasi impotriva fraudelor online din transporturi.

Bursele de transport aduc beneficii importante operatorilor din piata de logistica – expeditori si transportatori deopotriva. Este vorba, in primul rand, despre multiplicarea gamei de posibili clienti sau furnizori, dar si despre reduceri importante ale costurilor de transport, precum si a timpilor de rezolvare a cererii si ofertei logistice. Asa cum exista un cod rutier ce reglementeaza siguranta in trafic, o bursa de transport inseamna, in egala masura, un sistem foarte precis de reguli. Iar expeditorii si transportatorii au la dispozitie mai multi pasi de protectie.

Pasul 1: Verificarea transportatorului care preia marfa

Pentru expeditori, cel mai mare risc cu care se confrunta este furtul marfii dupa incarcare. De aceea, primul pas recomandat in procedura de selectie a unui partener pe BursaTransport este o verificare simpla ca transportatorul care a raspuns anuntului se si afla in lista consultantilor acelui anunt. In felul acesta, se poate evita cea mai frecventa modalitate de frauda, prin folosirea paravanului unei alte companii.

Pasul 2: Verificarea atenta a companiei cu care se incheie un contract

Atat pentru expeditori, cat si pentru transportatori exista o serie de elemente de posibila alerta in evaluarea unui partener de business, in ceea ce priveste atat prezenta sa in bursa de transport (modificarea recenta a datelor de contact, inscrierea recenta sau scoringul modest) cat si prin statutul inactiv la ANAF.

Pasul 3: Verificarea licentei de transport/ intermediere si a copiilor conforme

Romania este unica tara din Uniunea Europeana in care exista o aplicatie de verificare a licentelor. Avand la baza datele puse la dispozitie de Autoritatea Rutiera Romana, aplicatia a fost implementata de BursaTransport, este actualizata in timp real si ofera beneficii atat expeditorilor (prin posibilitatea verificarii licentei de transport a partenerului care le preia marfa) cat si transportatorilor, ce au astfel acces la licenta de intermediere a companiei pentru care se pregatesc sa execute un serviciu. Utilizatorii pot verifica si copiile conforme ale vehiculelor, despre care reprezentantii BursaTransport declara ca „reprezinta un pas esential de protectie contra unei inselatorii frecvente: anuntul de marfa este confirmat expeditorului cu numere de inmatriculare false.“

Pentru o piata sigura

O piata sigura reprezinta un cumul de resposabilitati, atat din partea utilizatorilor burselor de transport, cat si a celor ce implementeaza sistemele de securitate ale acestora. „Platforma noastra stabileste norme foarte clare, pe care utilizatorii trebuie sa le accepte la inscriere si care creeaza un cadru de securitate pentru cei ce folosesc aplicatia. Normele vizeaza diminuarea a doua riscuri principale – neplata serviciilor de transport si furtul de marfa, constituindu-se intr-un sistem de alerta contra inselatoriilor. De aceea incercam sa comunicam tuturor clientilor nostri cum se pot proteja impotriva riscurilor, atat la intalnirile pe care le avem cu ei, cat si prin publicarea in BursaTransport a unor pagini speciale cu sfaturi de siguranta“, a aratat Dan Cotenescu, manager BursaTransport.

Material realizat de BursaTransport

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.