303 amenzi rutiere în a doua zi de Crăciun

Poliţiştii rutieri au aplicat în a doua zi de Crăciun 303 amenzi în filtrele rutiere instituite pentru verificarea în trafic a dotării autovehiculelor cu echipamente corespunzătoare sezonului rece. Însă nu toate sancţiunile au fost date pentru lipsa cauciucurilor de iarnă, ci şi vitezomanilor sau celor care nu au acordat prioritate. Amintim că în prima zi de Crăciun au fost “arşi” 102 şoferi.

De la primele ninsori, în 5 decembrie, poliţiştii rutieri şi cei de la Ordinea Publică au aplicat 9.233 de amenzi, dintre care 9.200 conducătorilor auto, astfel:

  • 379 pentru lipsa anvelopelor de iarnă
  • 283 pentru lipsa dispozitivelor omologate
  • 8.538 pentru alte abateri.

În 33 de cazuri au fost amendaţi administratorii de drumuri care nu au deszăpezit carosabilul.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 5-26 decembrie au acţionat zilnic, la nivel naţional, 3.000 de poliţişti (1.700 rutieri şi diferenţa de la alte structuri operative), pentru prevenirea accidentelor şi derapajelor pe şosea cauzate în principal de lipsa anvelopelor de iarnă, dar şi de neadaptarea vitezei la carosabilul umed.

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), vor continua asemenea acţiuni preventive, instituind filtre pe cele mai aglomerate drumuri din ţară, informează, joi, Poliţia Română.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.