34 de statii de metrou vor avea lifturi

           

Metrorex a amplasat in cursul anului trecut 29 de lifturi interioare si exterioare in 13 statii de metrou, urmand ca anul acesta sa incheie contractul de montaj cu inca 43 de ascensoare in 20 de statii. Potrivit directorului general al regiei, Gheorghe Udriste, in programul de modernizare a metroului este prevazuta dotarea cu 75 de lifturi a 34 de statii de metrou.

Statiile in care au fost montate si puse in functiune lifturi de exterior si de interior in anul 2011 sunt: Jiului, Parc Bazilescu, Izvor, Preciziei, Grozavesti, Politehnica, Titan, Piata Sudului, Constantin Brancoveanu, Cringasi, Eroii Revolutiei, Republica, Stefan cel Mare, Dimitrie Leonida, Timpuri Noi.

In anul 2012 este programata incheierea montajului tuturor lifturilor, pana la 31 iulie, cu inca 43 de lifturi exterioare si interioare in alte 20 de statii. Investitia totala este in valoare de 68 milioane lei (fara TVA), fiind asigurata printr-un acord incheiat cu Banca Europeana de Investitii, apartinand componentei de accesibilizare a retelei de metrou.

Lifturile preiau calatorii din exteriorul statiei si ii coboara pana la peron, dar numai acolo unde exista aceasta posibilitate. Daca amplasamentul statiei nu permite acest lucru, se instaleaza doua lifruir: unul pana in vestibuluri si altul de acolo la peron. In acest mod, toate persoanele, inclusive cele cu handicap, vor avea acces facil in statiile Metrorex, potrivit dir. Udriste.

In prezent din totalul celor 51 de statii de metrou aflate in exploatare, 24 dispun de lifturi pentru accesul tuturor categoriilor de utilizatori.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.