4 morţi şi 12 răniţi, după ce un microbuz a intrat într-un TIR staţionat

Un grav accident de circulaţie s-a produs joi dimineaţa, în localitatea ialomiţeană Cotorca, pe DN 2 Buzău – Urziceni, după ce un microbuz a intrat într-un camion cu remorcă staţionat, provocând decesul a 4 pasageri şi rănirea altor 12, dintre care 11 persoane din microbuz şi şoferul TIR-ului. Potrivit managerului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Ialomiţa, Radu Păros, trei persoane au murit pe loc iar a patra în ambulanţă, în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. O altă persoană rănită grav a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Microbuzul este înmatriculat în Galaţi şi se deplasa dinspre Buzău spre Urziceni, cu 15 pasageri având vârste cuprinse între 30 şi 51 ani, dintre care 5 bărbaţi şi 10 femei, domiciliaţi în Galaţi şi Slatina.

În urma accidentului au murit 3 bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 50 ani şi o femeie de 51 ani. De asemenea, au fost rănite 12 persoane: 7 grav şi 5 uşor.

A fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare, o autospecială cu apă şi spumă dotată cu modul de descarcerare şi un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD de la Secţia Urziceni, pentru scoaterea a 9 victime dintre fiarele contorsionate ale microbuzului.

Victimele au fost preluate şi transportate la spital de paramedicii SMURD şi de autospecialele Serviciilor de Ambulanţă Ialomiţa şi Buzău.

Traficul în zonă a fost îngreunat timp de aproximativ două ore, la 7.00 fiind reluat.

La faţa locului s-au deplasat şi specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) care vor stabili legalitatea transportului.

Fără urme de frânare

Poliţiştii care au făcut verificări la locul accidentului au constatat că nu există urme de frânare, şoferul microbuzului, de 34 de ani, fiind în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat.

“Un camion cu remorcă a fost oprit pe banda de urgenţă întrucât avea pană de cauciuc pe partea dreaptă faţă, având în funcţiune semnalizările necesare pentru a semnaliza o defecţiune. Dinspre Buzău a venit acest microbuz cu numere de Galaţi, care a intrat în spatele camionului. Sunt patru decedaţi şi 12 răniţi, iar şoferul microbuzului este în stare gravă, astfel că nu s-a putut comunica cu el pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a declarat şeful IPJ Ialomiţa, comisar-şef Viorel Stefu.

El a adăugat că “microbuzul are capacitate de 16 locuri plus 1, respectiv şoferul, deci din cercetări rezultă că în microbuz nu au fost pasageri peste numărul admis”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.