4 noi puncte fixe de control al rovinietei

CNADNR anunţă punerea în funcţiune, începând cu 1 decembrie, a patru (4) noi puncte fixe de control pentru verificarea rovinietei. Acestea sunt amplasate în judeţele Timiş, Călăraşi, Tulcea şi Brăila. Astfel, în prezent sunt funcţionale 33 de puncte fixe de control pentru verificarea rovinietei, la care se adaugă 14 puncte mobile.

Amintim că, până în 28 octombrie a.c., CNADNR avea în funcţiune numai 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile), dar la acea dată a instalat încă 18 camere de monitorizare a traficului pe drumurile naţionale pentru depistarea şoferilor fără rovinietă.

“În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamnă creşterea şi întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%”, anunţa atunci CNADNR.

Compania preciza că, în urma amplasării primelor 24 de camere în anul 2010, veniturile din taxa de rovinietă au crescut cu “minim 25%”.

Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de şoferi, iar pe timpul nopţii sistemele de supraveghere vor detecta plăcuţele maşinilor, în infraroşu.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR. Pe şosele sunt amplasate posturi de control dotate cu camere video care recunosc numerele de înmatriculare ale maşinilor de la o distanţă de 20 de metri.

Numărul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date şi, în cazul în care nu a fost plătită rovinieta, proprietarul maşinii este amendat.

Mai amintim că ministrul delegat Dan Şova are un proiect de majorare a taxei pentru rovinietă, ce ar fi trebuit aprobat până la mijlocul lunii octombrie, dar a fost amânat la fel ca în iulie

CNR şi FORT au amendat proiectul legislativ, la începutul lunii octombrie. 

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.