40 de TIR-uri cu maşini Ford B-max pleacă în fiecare zi de la uzina din Craiova

La uzina din Craiova sunt produse în fiecare zi 500 de maşini Ford B-max şi tot în fiecare zi pleacă la export sau la dealerii interni 40 de TIR-uri încărcate cu noul model. În septembrie au fost exportate peste 2.600 de astfel de autoturisme, a declarat directorul general Ford România, Zoltan Brassai.

“Am vorbit cu colegul de la Logistică şi mi-a spus că funcţionează bine transportul maşinilor de la fabrică şi către export, şi către dealerii noştri interni. Eu ştiu că se livrează maşinile cu TIR-uri şi cu trenul. Pot să vă spun că este un grup de lucru care cooperează cu Ministerul Transporturilor să creăm o infrastructură adecvată. În fiecare zi pleacă 40 de TIR-uri pline cu maşini din Craiova către exterior. Ne-am dori să avem transport fluvial pe Dunăre”, a mai spus Brassai.

Alat în vizită în urmă cu câteva zile la uzina de la Craiova, împreună cu ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, premierul Victor Ponta a asigurat că Guvernul va acorda tot sprijinul de care Ford are nevoie şi a arătat că lucrările la infrastructura rutieră “merg în direcţia bună”.

Noul Ford B-max este, în prezent, singurul autoturism din România care sună singur la 112. B-max este dotat cu SYNC, un sistem de conectivitate şi de informare care permite iniţierea unui apel direct către 112, în momentul în care se declanşează airbag-urile sau maşina nu mai alimentată cu combustibil.

Apelul este iniţiat prin intermediul telefonului şoferului, conectat la sistemul din maşina prin Bluetooth, care transmite şi coordonatele GPS ale vehiculului. Sistemul SYNC şi siguranţa sunt punctele forte ale B-max. Maşina a obţinut 5 stele la testul de siguranţă efectuat de Euro NCAP.

“Străinii au cumpărat deja maşina fără să o vadă în showroom-uri. Ei au văzut B-Max doar la saloanele auto şi au citit despre acest model în ziare. Sunt mii de comenzi în Europa, înainte ca noi să introducem maşinile în showroom-uri. Abia acum se duc maşinile la dealerii din Vest. Abia acum încep lansările în fiecare ţară. În urmă cu câteva săptămâni, la centrul de la Köln erau totalizate cam 3.000 de cereri – comenzi ferme – pentru B-Max, iar acum sunt mult mai multe”, a precizat Brassai.

La fabrica din Craiova se produce în prezent şi motorul de 1 litru ECOBOOST, disponibil în două variante de 100 şi 120 de cai putere. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.