5 consorţii pentru Autostrada Piteşti-Craiova de 2 miliarde de euro

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că 5 consorţii sunt interesate de construirea Autostrăzii Piteşti-Craiova în valoare de 2 miliarde de euro, potrivit listei cu cei înscrişi în competiţie, primită de la ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, în această ultimă zi de depunere a candidaturilor. Tot miercuri începe şi dialogului competitiv cu cele 4 firme şi consorţii care s-au înscris pentru construirea Autostrăzii Comarnic-Braşov.

“Începe dialogul competitiv. Astăzi mi-a adus ministrul Dan Şova şi m-am bucurat foarte tare lista cu cei înscrişi pentru Piteşti-Craiova şi sunt 5 consorţii interesate de a executa Piteşti-Craiova. Ăsta e un semn foarte bun”, a spus Ponta.

CNADNR a anunţat în luna martie că va contracta prin concesiune construirea şi operarea tronsonului Craiova – Piteşti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), ce va fi realizat ca drum expres sau autostradă. Cel mai probabil, lucrările vor începe anul viitor, după efectuarea exproprierilor.

Autostrada va avea lungimea de 121,18 km şi va traversa judeţele Argeş, Dolj şi Olt.

Cât despre Autostrada Braşov-Comarnic, amintim că 4 firme sau asocieri s-au înscris în cursă, la finele lunii februarie: China Communications Construction şi asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci-Strabag-Aktor şi Impregilo-Salini. În lungime de 58 km, autostrada va fi construită cu 21 de milioane de euro pe kilometru, în total 1,2 miliarde de euro, fără TVA.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.