6 km de TIR-uri la Nădlac

Sute de TIR-uri au aşteptat, luni, în coloană pe 6 kilometri la ieşirea din ţară prin Vama Nădlac, după ce s-au adunat începând de joi, ora 23.00, şi până duminică, ora 23.00, când pe teritoriul Ungariei a fost interdicţie de circulaţie pentru vehiculele de mare tonaj. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, traficul va deveni fluent abia spre seară.

Faţă de un week-end obişnuit, perioada acestor restricţii a fost prelungită pentru că vineri s-a sărbătorit, în Ungaria, Ziua Tuturor Sfinţilor, iar TIR-urile au fost interzise încă de joi seara.

Astfel, timp de 3 zile, în loc de 2, s-au tot adunat autovehicule de mare tonaj în parcările de pe Valea Mureşului (DN 7) şi la graniţa cu Ungaria.

“Ţinând cont de numărul mare de automarfare care ajung la ieşirea din ţară, s-au dispus măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlulul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control al TIR-urilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.

Din cauza camioanelor staţionate pe DN 7, în zona oraşului Nădlac se circulă cu dificultate, fiind mobilizate patrule de poliţişti rutieri şi de frontieră. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.