A IV-a reuniune a dusteriştilor: concursuri, premii, degustări de vinuri

Cea de-a patra reuniune a proprietarilor de Dacia Duster, organizată de Asociaţia Club Duster şi forumduster.ro, între 15-17 februarie, la Rau Sadului (Sibiu), a înregistrat o participare record: 38 de maşini înscrise şi peste 100 de participanţi. Dusteriştii au venit din toate colţurile ţării: Dolj, Gorj, Constanţa, Mureş, Bucureşti, Prahova, Botoşani, Alba, Argeş, Tulcea, Sălaj, Galaţi, Braşov, Ialomiţa, pentru a se cunoaşte între ei şi a-şi cunoaşte şi propriile vehicule la adevăratele lor capacităţi off-road.

În afara proprietarilor de Dacia Duster, la eveniment au luat parte şi echipele Clubului Duster 4×4 Everyone, care au concurat în ultimii doi ani în Campionatul Naţional de Off-Road (CNOR).

Duster Dusterist 1

Celor două vehicule de competiţie care au făcut faţă cu brio testelor din etapele CNOR li s-a adăugat un al treilea Dacia Duster modificat de echipele Renault Technologie Roumanie.

Duster Dusteristi 5

„Prima zi a reuniunii, sâmbătă, a fost dedicată unei deplasări în convoi, pe Valea Sadului, pe un traseu montan. Nu a fost deloc uşoară gestionarea caravanei, deoarece nu se putea circula decât pe un sens, iar unele vehicule au derapat pe zăpada îngheţată de pe marginea drumului. În ciuda depăşirii timpului prevăzut iniţial pentru plimbarea în convoi, şoferii au putut testa din plin capacităţile maşinilor lor de a rula pe zăpadă sau pe gheaţă, dar au simţit şi efectul adrenalinei la scoaterea din nămeţi prin troliere sau cu şufa. După patru ore de traseu, toate maşinile au revenit la cabană, fără probleme”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Duster 0

După-amiaza au avut loc calificările din cadrul concursului contra-cronometru pe un circuit în teren denivelat, iar pentru finala desfăşurată duminică dimineaţă s-au calificat primii 10 concurenţi, desemnaţi pe baza timpilor realizaţi. Seara s-a încheiat cu o degustare de vinuri oferită de sponsorul „Crama Oprişor” şi cu o cină festivă.

Duster Dusteristi 11

Duminica, deşi e zi de odihnă, „dusteriştii” nu şi-au găsit tihna. Dimineaţa a avut loc finala concursului, iar câştigătorii au fost recompensaţi, pe lângă premiile substanţiale oferite de către sponsori, şi cu câte o cursă la volanul unuia dintre vehiculele de competiţie ale echipei Duster 4×4 Everyone. Aceştia şi-au încercat priceperea în pilotarea Dacia Duster pe un traseu care presupunea şi trecerea printr-un vad de râu, dar şi o rampă mai dificilă.

Câştigători:

Duster Premiul 1

Locul I  Constantin Cucu (Constanţa)

Duster Premiul 2

Locul II: Gabriel Dorobanţu (Târgu Mureş)

Duster Premiul 3

Locul III: George Florea (Bucureşti)

Premiul special pentru decanul de vârstă al „dusteriştilor”: Gheorghe Alungulesei (Alba Iulia)

La final, a venit rândul doamnelor să îşi arate competenţa în materie de pilotaj şi, la propunerea uneia dintre participante, a fost lansată o întrecere surpriză pe acelaşi teren unde se întrecuseră şi domnii.

Câştigătoare:

Locul I: Alexandra Manole (Bucureşti)

Locul II: Andreea Curelea (Ploieşti)

Duster Simina Taralunga

Locul III: Simina Ţarălungă (foto) – Bucureşti

Reuniunea s-a încheiat cu o serie de prezentări susţinute de Bosch (sponsor al evenimentului şi furnizor al Dacia), de şeful echipei de formatori tehnici din cadrul Direcţiei Inginerie Post-Vânzare Dacia şi de echipa Duster 4×4  Everyone.

Duster Dusteristi 3

Reuniunile dusteriştilor sunt evenimente organizate de două ori pe an de Asociaţia Club Duster şi de forumduster.ro. Peste 1.700 de proprietari şi pasionaţi de Dacia Duster frecventează forumul, iar reuniunile au crescut ca interes şi număr de participanţi de la o ediţie la alta.

Duster Dusteristi 13

Sponsorii evenimentului au fost: Dacia, Crama Oprişor, Bosch, Decathlon, Friskas, Dectane, Okura. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.