Acces la cea mai mare piaţă a forţei de muncă globale: Freelancer.com s-a lansat în România

Freelancer.com, cel mai mare site de freelancing şi de afaceri din lume, a fost lansat astăzi în România, drept Freelancer.co.ro, cu scopul de a crea 50.000 de noi companii în doar şase luni şi de a contribui la dezvoltarea economiei româneşti. Sondajele arată că mulţi români doresc să-şi înceapă propria afacere, iar acum au posibilitatea să angajeze freelanceri de calitate, care să-i ajute să-şi dezvolte compania rapid. Freelancer.co.ro va contribui, totodată, la stimularea ocupării forţei de muncă, permiţându-le oamenilor să caute online şi să găsească rapid locuri de muncă. Fiind cel mai mare site de locuri de muncă şi de afaceri din lume, vor exista o mulţime de oportunităţi pentru ca românii să-şi ajungă la job-ul dorit, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Sute de mii de români s-au înregistrat deja pe site şi au gasit de lucru, colaborând cu companii din întreaga lume.

Mii de antreprenori au angajat, cu succes, freelanceri prin Freelancer.com. De la start-up-uri din domeniul tehnologic, producatori de panouri solare şi pâna la designeri de modă, multe companii spun că, fără accesul la gama de aptitudini disponibile pe Freelancer, nu ar fi putut niciodată să-şi înceapă afacerile.

Lansarea Freelaner.co.ro va favoriza, de asemenea, crearea locurilor de muncă, permitând românilor sa apeleze la mediul online pentru a gasi de lucru rapid. Un studiu realizat pe un eşantion de 5.000 de români a demonstrat ca 58% au căutat locuri de muncă pe Internet pentru a câştiga bani în plus, în ultimele 12 luni. Aproximativ 60% dintre aceştia au găsit de lucru.

Studiul a arătat, de asemenea, că 65% dintre respondenţi cred că lansarea Freelancer.com în România va face mai uşoară decât oricând începerea unei afaceri, asigurând continuarea dezvoltării recente a economiei româneşti.

„Freelancer.com cunoaşte un mare succes, crescând la 80% pe an şi stimulând întreprinderile şi ocuparea forţei de muncă din fiecare ţară în care se lansează. Toţi freelancerii sunt revizuiţi privind calitatea şi toate plăţile sunt sigure, efectuate prin sistemul nostru de plată de ultimă oră. De fapt, luna trecută, Freelancer.com a câştigat premiul pentru cel mai bun software/design programare la decernarea Premiilor Stevie pentru afaceri – Oscar-ul pentru companii”, se mai arată în comunicat.

Sprijin pentru întreprinderile mici

Lansarea Freelancer.co.ro va sprijini, de asemenea, întreprinderile mici din România, ajutându-le să-şi comercializeze şi să-şi vândă produsele în întreaga lume.

“Românii vor sa stimuleze economia prin începerea propriilor afaceri, în timp ce companiile mici existente doresc cu disperare să se dezvolte”, a declarat Bill Little, Directorul European al Freelancer.

“Lansarea versiunii româneşti a site-ului Freelancer va da un impuls semnificativ economiei româneşti. Fiind cel mai mare site de externalizare din lume, aceasta va oferi întreprinderilor româneşti acces la cea mai mare piaţă a forţei de munca globale şi a afacerilor online. Acesta va duce la dezvoltarea afacerilor într-un moment de nevoie disperată”, a adăugat Bill Little.

Şansă sigură pentru ideile creative

“Exista acum o şansă reală ca ideile creative ale românilor să se transforme în afaceri. Antreprenorii români sunt cei care conduc unele dintre cele mai importante progrese tehnologice şi de afaceri din lume şi România ar trebui să continue să fie în fruntea conducerii”, a mai spus Bill Little.

“În fiecare ţară în care operează Freelancer, oamenii au fost capabili să-şi transforme ideile în afaceri de succes. Sute de mii de utilizatori ai Freelancer din întreaga lume spun că nu ar fi putut începe şi dezvolta o afacere fără a avea acces la reţeaua globală de freelanceri şi oportunităţi de afaceri, oferită de Freelancer. Mai multe persoane din Franţa doresc acum să creeze locuri de muncă şi Freelancer.com le poate ajuta”, a continuat el.

“Cu noi funcţii, cum sunt posibilitatea de a efectua tranzacţii în euro şi de a folosi modalităţi de plată locale, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a posta un proiect sau a găsi de lucru în limba română pe Freelancer.com”, a conchis Bill Little.

Studii de caz:

Se câştigă mai mult decât lucrând cu norma întreagă

Mihai Alexandru Crăciun este un inginer software de 39 de ani, din Bucureşti. De la înregistrarea pe Freelancer.com, el a lucrat pentru o serie de firme din Germania, SUA, Marea Britanie şi Australia. Spune ca Freelancer este o modalitate foarte bună de a se conecta cu companiile care doresc să angajeze freelanceri din întreaga lume.

 “Câstig mai mulţi bani pe Freelancer.com decât daca aş fi fost angajat”, spune el.

Mihai consideră că, printre români, există o fascinaţie pentru Freelancer.com, deoarece le oferă acces la piaţa globală. “Cu acelaşi loc de muncă, aceleaşi competenţe şi acelaşi efort, se pot câştiga prin freelancer.com mult mai mulţi bani decât s-ar câştiga pe piaţa locală. Există întotdeauna de lucru, cu randament bun”, explică el.

Program liber

“Mai mult, lucrând ca freelancer, aveţi libertatea de a va alege orele de lucru şi zilele libere. Ca să nu mai menţionez că evitaţi agitaţia din trafic, în fiecare dimineaţă şi după-amiază. În prezent, bazându-mă pe succesul avut pe freelancer.com în acest an, intenţionez să-mi deschid propria companie software şi să angajez mai mulţi programatori”, mai spune Mihai.

Start-up-urile româneşti folosesc Freelancer.com pentru a se dezvolta

Daniel Cioanca a înfiinţat compania TEVELOP (www.tevelop.com), care se concentrează pe dezvoltare web, design web, comerţ electronic şi aplicatii pentru baze mari de date şi telefoane mobile. Este o companie în creştere, cu clienţi din SUA, Marea Britanie, Australia, Brazilia şi Germania. Şi, recent, a cunoscut o dezvoltare solidă datorită faptului că Daniel a folosit Freelancer.com, prin care a avut posibilitatea să găsească un contract pentru a finaliza un site pentru comerţ electronic multinaţional, în valoare de 20,0000 £, pentru o companie din Marea Britanie, care doreşte să vândă proiecte ecologice în întreaga lume.

Compania, Earnest Shoppe, cu sediul în Londra, l-a angajat pe Daniel prin Freelancer, ştiind că, aşa cum rezulta din ultimele comentarii, Daniel si Tevelop ar realiza un produs de înaltă calitate. Locuri de muncă similare au fost pentru companii din Italia, Germania şi Brazilia.

Iar exemplele pot continua.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.