Administratori de firme, reţinuţi pentru evaziune fiscală

Trei administratori ai unor societăţi comerciale din Strehaia şi Şimian, jud. Mehedinţi, au fost reţinuţi, luni, de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor după ce, timp de 2 ani, au înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli fictive şi s-au sustras de la plata TVA şi impozitului pe profit. Ei au produs bugetului de stat un prejudiciu total de peste 1.200.000 de euro. Acum se aflăîn Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, dar mâine, cei 3 vor fi prezentaţi Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, cu propunere de arestare pentru 29 de zile.

Acţiunea poliţiştiilor Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinţi s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în baza probatoriului administrat în cauză. Cei 3 bărbaţi reţinuţi pe bază de ordonanţă au vârste între 33 şi 41 de ani.

“În fapt, aceştia, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, în perioada 2009 – 2012, au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor cheltuieli fictive cu mărfuri şi servicii de la mai multe societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, Timişoara şi Bihor”, se arată în comunicatul Poliţiei Române. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.