Adriana Ţicău: “Solicit preşedintelui CE susţinerea aderării cât mai rapide a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen”

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a solicitat preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel  Barroso, susţinerea Comisiei pentru aderarea cât mai rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen. Intervenţia eurodeputatei PSD a avut loc în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, în cadrul dezbaterii anuale cu preşedintele Comisiei Europene, privind Starea Uniunii.

Redăm integral discursul Adrianei Ţicău:

“Articolul 4 din Tratatul privind Uniunea Europeană menţionează că Uniunea respectă egalitatea statelor membre în raport cu tratatele.  Domnule Preşedinte Barroso, spuneaţi în discursul dumneavoastră că “fără egalitate între statele membre nu poate exista egalitate între cetăţeni”.

Am apreciat numeroasele dumneavoastră luări de poziţie prin care recunoşteaţi faptul că România îndeplineşte toate criteriile tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi susţineaţi aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen. De aceea, vă solicit, domnule Preşedinte Barroso, sa va delimitaţi de recentele declaraţii ale doamnei comisar Viviane Reding, vicepreşedintă a Comisiei Europene, prin care domnia sa evocă o posibilă amânare și o posibilă introducere de noi criterii pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

În numele cetăţenilor români, vă solicit domnule preşedinte Barroso, susţinerea Comisiei pentru aderarea cât mai rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, un pas important către contractul de încredere între instituţiile europene şi cetăţenii europeni”a  susţinut eurodeputatul PSD. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.