Afacerile din comerţul auto au crescut cu 4%

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 4% ca serie brută şi cu 6,2% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit datelor INS. Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (de 10,3% serie brută), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (0,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (0,7%).

Comerţul cu autovehicule a scăzut însă cu 0,2%.

În februarie, comparativ cu ianuarie, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, precum şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor au avansat cu 5,4% ca serie brută şi cu 4,4% ajustat. Comparativ cu februarie 2012, creşterile au fost de 6,8%, respectiv 11%.

Totodată, serviciile de piaţă prestate populaţiei, ca serie brută, au înregistrat în primele două luni o cifră de afaceri cu 5,5% mai micǎ faţă de perioada similară a anului precedent, scădere provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-29,5%), de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-24,6%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,7%). Creşteri s-au înregistrat la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (de 8%) şi la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (0,7%). (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.