Ajutoare de stat pentru firmele mici

dragu-ciolosMinisterul Finanțelor pregătește ajutoare de stat cu valoare mai mică, de aproximativ 1 milion de euro, pentru firmele mici cu capital românesc, a anunțat mari seară, la Realitatea TV, ministrul Anca Dragu.

“Nu putem introduce un instrument fiscal dedicat firmelor cu capital autohton, este împotriva reglementărilor europene. Ce vom face ca să ajutăm firmele românești: avem în vedere scheme de ajutor de stat pe valoare mai mică, de circa 1 milion de euro, la care ne așteptăm să vină mai ales firmele românești, mai mici. Firmele străine vin de regulă la schema pentru ajutoare mari de stat. Vom elabora acest instrument în colaborare cu Ministerul Economiei, pentru a sprijini firmele mai mici, cu capital autohton”, a spus Anca Dragu.

Totodată, “pregătim simplificare pentru mediul de afaceri şi un pachet pentru reducerea evaziunii fiscale”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Anca Dragu a asigurat că nu vor fi majorate “taxe importante”: “Pentru mediul de afaceri este importantă predictibilitatea fiscală, nu vor fi majorate taxe fiscale importante. Este foarte important pentru un om de afaceri ce taxe are de plătit în anul următor, dar pregătim ceva îmbunătăţiri, vom prelungi facilităţile fiscale pentru profitul reinvestit, vom prelungi aceasta faciliutate pentru cei care vor folosi profitul”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.