„Albinutele“ in vizita la Routier European Transport

Educatia incepe din gradinita. Iar o buna imagine a companiilor de transport poate fi construita pe termen lung pornind de la varste fragede. Cei care vor face cunostinta inca de copii cu aceasta lume, intr-un mod placut, maine… cand vor fi maturi… o vor privi cu totul altfel. Si de aici porneste totul…

Albinutele din cadrul grupei mici a gradinitei Daniela din Floresti au facut, in martie, o vizita companiei Routier European Transport. „Propunerea a venit din partea reprezentantilor gradinitei. Iar mie mi s-a parut foarte interesanta. Am mizat inclusiv pe faptul ca ea va fi antrenanta inclusiv pentru colegii mei. Lucru care s-a si intamplat, de altfel. Ne-am oprit cu totii pentru o perioada de timp din lucru. Ne-am bucurat de vizita copiilor si de cantecelul pe care l-au interpretat. A fost cu adevarat o experienta frumoasa“, ne-a declarat Rares Retegan, director general al companiei de transport. Pentru ca micutii sa ramana cu o amintire privind lumea transporturilor si importanta respectarii regulilor de siguranta rutiera au primit veste reflectorizante si, bineinteles, cate un ursulet Barny… pentru ca intalnirea cu uriasii soselelor, camioanele, sa fie una dulce.

O experienta de neuitat

Pentru varsta prescolara, activitatile extracuriculare au un aport relevant la gandirea si completarea procesului de invatare, la dezvoltarea inclinatiilor si aptitudinilor prescolarilor si la o cat mai buna organizare a timpului liber. Deoarece copiii de 3 – 4 ani sunt profund marcati de tot ceea ce se intampla in jurul lor, alegerea unor activitati potrivite este deosebit de relevanta“, a afirmat, de asemenea, prof. inv. presc. Elena Puscasu, directorul Gradinitei Daniela. Si pentru ca studiau tema „Mijloacele de transport”, „albinutele” din grupa mica au mers impreuna cu educatoarea lor, Oana Guta, sa vada pe viu ce inseamna un camion si ce poate face el. „Incantarea copiilor de a se afla in preajma unor mijloace de transport pe care le vad doar pe sosele si bucuria de a urca intr-un camion au fost pe masura asteptarilor. A fost, fara indoiala, o vizita care le-a starnit interesul pentru acest domeniu, le-a produs bucurie si le-a usurat acumularea de cunostinte“, a adaugat directorul gradinitei. Ea a apreciat ca o astfel de activitate ii ajuta pe copii sa isi canalizeze energia spre lucruri cu adevarat importante, sa interactioneze mai usor cu cei din jur si sa exceleze in domenii in care au inclinatii reale. „Copiii s-au implicat cu adevarata placere in aceasta activitate, feedbackul lor fiind pe masura: au fost mult mai atenti la activitatile desfasurate in gradinita si, surprinzator sau nu, aproape toti copiii din grupa isi doresc acum sa devina… sofer de camion“, a subliniat Elena Puscasu.

Transporturile au o sansa

Asa cum precizam si in numarul trecut al revistei Ziua Cargo, astazi, stabilirea unei relatii cat mai stranse cu generatia tanara reprezinta o prioritate „zero“. Mos Craciun trebuie sa aduca la gradinite camioane de jucarie, iar in „saptamana altfel“ fiecare operator trebuie sa primeasca cel putin vizita unei clase de elevi. Poate la 100 de copiii care intra in contact cu transporturile, cinci vor deveni pasionati si eventual doi vor urma o cariera in acest domeniu. Indiferent de scenariile la care ne gandim, un lucru este sigur – activitatea fiecaruia dintre cei care lucreaza in transporturi va trebui la un moment dat sa fie preluata de urmatoarea generatie. „Cu siguranta, atunci cand vor creste, copiii care ne-au vizitat vor privi transporturile altfel. Au trait o experienta de care isi vor aminti cu placere tot restul vietii. Cred ca, daca din ce in ce mai multe companii de transport vor primi astfel de vizite, domeniul nostru va avea o sansa in viitor. Avem nevoie de ea!“, a concluzionat directorul general al Routier European Transport. Si pentru ca povestea continua… compania asteapta in perioada urmatoare vizita a 50 de elevi din clasa pregatitoare.

Meda BORCESCU

meda.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.