Alertă MAE: Evitaţi deplasările în Ucraina! Telefoane de urgenţă

“Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu morți și răniți, Ministerul Afacerilor Externe descurajează insistent cetățenii români, inclusiv reprezentanții mass-media din România, să se apropie de zonele în care se desfășoară manifestațiile de protest, respectiv să participe la orice fel de astfel de acțiuni, riscând să fie victime ale confruntărilor sau să fie reținuți de forțele de ordine”, precizează MAE într-un comunicat remis joi seară.

Atenționarea este valabilă mai ales pentru zonele centrale ale orașului Kiev (Piața Independenței, bulevardul Hresciatik, stadionul Dinamo), dar și pentru alte localități în care au loc manifestații.

“Trebuie avut în vedere că orașul Kiev este greu accesibil deoarece, începând cu 19 februarie 2014, ora 00,00, accesul în oraș este restricționat pentru toate mijloacele de transport. Totodată, transportul urban subteran (metroul) este suspendat din data de 18 februarie 2014, ora 16,00”, mai precizează MAE.

MAE anunță că cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa la:

  • Ambasada României la Kiev, la numărul de urgență +38093.625.27.14
  • Consulatul General al României la Cernăuți, la numărul de urgență +38093.270.92.60
  • Consulatului General al României la Odesa, la numărul de urgență +38095.541.27.28.

De asemenea, cetățenii români sunt îndemnați să consulte site-ul MAE, secțiunea Sfaturi/Alerte de călătorie, informații actualizate despre Ucraina fiind accesibile direct pe link-ul https://www.mae.ro/travel-alerts/24945. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.