Alertă MAE: Frontierele din Grecia, blocate de protestul fermierilor

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care călătoresc în Grecia că fermierii eleni continuă protestele, cu blocarea drumurilor naţionale şi autostrăzilor care asigură legătura cu punctele vamale.

Valea Tempi, în zona Larissa (ruta Atena-Salonic), este blocată de fermieri pe durată nedeterminată, începând de marţi, Vama Kipi, la frontiera cu Turcia, este blocată pe durată nedeterminată, iar Vama Promachonas, de la frontiera cu Bulgaria, va fi blocată de miercuri pe termen nelimitat.

Deoarece situaţia blocajelor de trafic este în permanentă schimbare, este de recomandat şi verificarea individuală a rutelor avute în vedere de către transportatorii de mărfuri interesaţi de tranzitarea teritoriului elen.

MAE îndeamnă la consultarea paginii www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ”Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în App Store şi Google Play), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.