Alex Mirea a doborât recordul pe coasta de la Reşiţa

Revenit în 2013 în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, după ce sezonul trecut a marcat câteva apariţii sporadice, Alex Mirea a reuşit în weekendul trecut să doboare recordul pentru maşinile cu motoare de până în 1,6 litri pe traseul de la Reşiţa. Noul timp de referinţă este 2:04:934 secunde, iar rezultatul obţinut l-a clasat pe pilotul bucureştean pe podiumul clasei H2.

„Am început sezonul 2013 cu ajutorul câtorva prieteni şi singura etapa la care eram sigur că voi participa era chiar prima, cea de la Braşov”, spune Alex Mirea. Chiar dacă a avut o evoluţie unanim apreciată pe traseul de la Râşnov, spargerea motorului Hondei Civic pe care evoluează l-a obligat pe Alex să abandoneze, ţinând cont de noul regulament pentru 2013, care prevede cumularea rezultatelor din cele două manşe de concurs.

Cu doar două zile înainte de startul în cea de-a doua etapă a campionatului – la Rânca -, echipa tehnică a făcut adevărate minuni şi a reuşit să înlocuiască motorul cu ajutorul noului partener, Sgmarket.ro. „Locul secund la clasa H1 a fost mai mult decât mulţumitor, mai ales în condiţiile în care maşina a funcţionat în limitele uneia de stradă”, arată Alex Mirea.

Victoria obţinută în cea de-a treia etapă, la Teliu, a readus echilibrul în clasament, mai ales că principalul adversar, dar şi prieten, Bogdan Rusea, a înregistrat primul său abandon tehnic din acest an. Astfel, atenţia pentru duelul dintre cei doi piloţi bucureşteni se îndrepta către etapa care a marcat jumătatea sezonului 2013 din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Cupa Reşiţa.

„Datorită neconstituirii clasei H1, am fost promovat atât eu, cât şi Bogdan Rusea, la clasa imediat superioară, H2, specifică automobilelor cu motoare de până în 2.000 cmc, astfel că, indiferent de rezultat, punctele obţinute nu le puteam aduna cu cele strânse în primele etape”, explică Alex Mirea.

Motivat de aceeasi pasiune şi de dorinţa de a obţine un rezultat foarte bun împotriva unor adversari ce se aflau la bordul unor automobile mai puternice şi mai avansate din punct de vedere tehnic, Alex Mirea a avut la Cupa Reşiţa o evoluţie care i-a permis să îmbunătăţească, cu peste două secunde, recordul pentru maşinile cu motoare de până în 1.600 cmc.

„Mă bucur foarte mult pentru rezultatul de la Reşiţa. Pasiunea mea nu este doar pentru cursele de viteză în coastă, cât mai degrabă pentru adrenalina din timpul concursului! Poate că, de fapt, nici nu este o pasiune pentru adrenalină, ci doar o dorinţă de a face lucrurile solicitante mai bine, sau de a-mi depăşi limitele!”, declara Alex Mirea la finalul Cupei Reşiţa, unde s-a clasat pe locul al treilea la clasa H2.

„Pentru noi toţi urmează etapa de la Sinaia, în perioada 20-21 iulie, unde cu siguranţă voi lua startul, traseul către cota 1.400 numărându-se printre favoritele mele. După Sinaia, rămâne să vedem ce buget vom avea la dispoziţie, însă voi face toate eforturile pentru a fi prezent şi la restul etapelor rămase de disputat”, a adăugat Alex Mirea.

Evoluţia lui Alex Mirea în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă este susţinută în 2013 de www.sgmarket.ro , www.deltaglass.ro , www.superformance.ro , www.vbcs.ro, dar şi de câţiva prieteni. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.