Alexandru Irimie, noul rector al UMF Cluj

 

Noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca este conf. univ, dr. Alexandru Irimie, el detinand pana acum functia de prorector al universitatii si de director al Institutului de Oncologie “Ioan Chiricuta”. Precizam ca in aceasta perioada au loc alegeri in toate universitatile.

Alexandru Irimie a fost ales, marti, in functia de rector, la cel de-al doilea tur de scrutin, cu 414 voturi (60,52 %) din cele 684 valabil exprimate. Pentru rectorul in functie, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, au optat 270 de electori.

In urma centralizarii rezultatelor pentru alegerea rectorului, Comisia electorala a UMF a constatat ca din cele 856 de buletine de vot primite la sectiile de votare din cele trei facultati ale Universitatii – Medicina, Farmacie si Medicina dentara – 164 au fost neutilizate, iar opt au fost anulate. Numarul total de voturi exprimate pentru cei doi candidati la functia de rector a fost de 684.

In aceasta perioada au loc alegeri pentru conducerea universitatilor. Pana acum s-a finalizat scrutinul la Universitatea Bucuresti, al carei nou rector este prof. dr. Mircea Dumitru, in locul prof. dr. Ioan Panzaru, si la UMF Iasi, unde rectorul Vasile Astarastoae a castigat un nou mandat, in ciuda faptului ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, deoarece detine mai multe functii de conducere.

Cele mai asteptate rezultate sunt la universitatile conduse de doi fosti ministri ai Educatiei: Ecaterina Andronescu, rector la Universitatea Politehnica Bucuresti, si Andrei Marga, rector la UBB Cluj. Ambii si-au incheiat cel de al doilea mandat si, potrivit legii, nu mai pot candida.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.