Amenzi cu duiumul pentru viteză, depăşire interzisă şi alcool la volan

Poliţiştii au aplicat vineri 8.785 de amenzi rutiere şi sâmbătă 9.516 şoferilor depistaţi în trafic cu viteză excesivă sau aflaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice ori făcând depăşiri neregulamentare. Cei mai mulţi conducători auto au fost „arşi” pentru depăşirea vitezei legale. Controalele în trafic au fost desfăşurate de Poliţia Rutieră în perioada 15-17 noiembrie, într-o acţiune de prevenire a accidentelor grave produse de vitezomani. Mâine vom afla şi bilanţul amenzilor de astăzi.

Astfel, din totalul amenzilor date vineri, 4.772 au fost pentru viteză, 98 pentru depăşire neregulamentară, 26 pentru consum de alcool şi 3.589 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară au fost reţinute 296 de permise de conducere, dintre care 80 pentru viteză, 93 pentru depăşire neregulamentară, 31 pentru consum de alcool şi 92 pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 142 de certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, oamenii legii au depistat 114 infracţiuni la circulaţia rutieră şi din cele 9.516 amenzi aplicate 5.962 au fost pentru viteză, 98 pentru depăşire neregulamentară, 56 pentru consum de alcool şi 3.400 pentru alte abateri.

De asemenea, 379 de şoferi au rămas fără permise de conducere, dintre care 148 pentru viteză, 100 pentru depăşire neregulamentară şi 70 pentru consum de alcool.

Printre şoferii care şi-au pierdut permisul de conducere se află şi o tânără de 20 de ani prinsă conducând cu 201 km/h pe Autostrada Transilvania, la kilometrul 12, pe sensul Gilău-Turda. A fost amendată cu 720 de lei şi i ş-a suspendat dreptul de a conduce timp de 90 de zile, informează Poliţia Română.

În judeţul Olt a fost depistat un tânăr de 25 ani care conducea un autoturism fără a deţine permis, el prezentându-le poliţiştilor un carnet pentru categoriile “BC, BE, CE”, eliberat de autorităţile din Bulgaria în 2010, spunând că l-a obţinut în septembrie 2013, contra sumei de 400 de euro. Acum este cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În municipiul Piatra Neamţ a fost depistat, sâmbătă, un bărbat de 44 ani care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.