Amenzi pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Pare greu de crezut că şoferii mai îndrăznesc să plece la drum cu maşinile neechipate de iarnă, în condiţiile în care ştirile abundă de avertizări meteo de ninsori şi viscol, şi totuşi, poliţiştii rutieri au prins în ultimele două săptămâni 336 de astfel de cazuri. Lipsa cauciucurilor de iarnă i-a făcut pe conducătorii auto inconştienţi să plătească mai mult decât dacă şi-ar fi pregătit autoturismele pentru drum înzăpezit.

Din data de 5 decembrie, poliţiştii au aplicat în filtrele rutiere 6.018 de amenzi, dintre care 336  pentru neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă şi 32 de sancţiuni operatorilor şi autorităţilor responsabile cu activitatea de menţinere a viabilităţii drumurilor publice în sezonul rece, informează, marţi, IGPR.

Cele mai recente amenzi – în număr de 334 – au fost aplicate în filtrele rutiere instituite luni, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor din punct de vedere al echipării pentru sezonul rece.

Dintre acestea, 11 au fost date conducătorilor auto prinşi fără anvelope de iarnă la maşini, deşi circulau pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Celelalte 322 de amenzi au fost aplicate pentru alte abateri la normele rutiere, iar o sancţiune a fost aplicată factorilor responsabili cu activitatea de menţinere a viabilităţii drumurilor publice în sezonul rece, precizează IGPR.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.