Amplă acţiune de curăţenie în Parcul Natural Văcăreşti

Parcul Natural Văcăreşti a fost ecologizat astăzi cu sprijinul a peste 400 de voluntari, acţiunea fiind organizată de Let’s Do It Romania şi Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, cu prilejul Zilei Europene a Parcurilor – 24 mai.

Primarul General, Sorin Oprescu, a promis că “saptamana viitoare, pe 28 mai, Proiectul de Hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti va fi supusa aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB)”.

 “Multumesc voluntarilor care, iata, isi dau mana pentru sustinerea acestui proiect. Actiunea de ecologizare de astazi asta demonstreaza”, a declarat edilul, prezent la eveniment.

“Pe baza punctului de vedere solicitat de Primaria Municipiului Bucuresti in data de 9 aprilie 2015, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a transmis pe 21 mai 2015 – in calitate de administrator al zonei – clarificarile legate de suprafata viitorului Parc Natural Vacaresti si sustinerea studiului de fundamentare, precizează un comunicat al PMB.

lascu, oprescu, parc vacaresti 2

“In aceste conditii, in urma unei intalniri pe care Primarul General, Sorin Oprescu, a avut-o in data de 21 mai cu reprezentantii Asociatiei Parcul Natural Vacaresti si responsabilii Directiei de Mediu din Primaria Capitalei, s-a decis ca exista documente revizuite care permit reintroducerea pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti a proiectului de hotarare privind avizarea suprafetei administrative ce va urma sa faca parte din aria naturala protejata Parcul Natural Vacaresti”, se arată în documentul remis redacţiei.

salubrizare, salubritate, ecologizare, parc vacaresti 3

La intalnirea din 21 mai de la Primaria Capitalei, din partea Asociatiei Parcul Natural Vacaresti au participat Cristian Lascu, Dan Bărbulescu si Alex Găvan.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.