ANAF: A crescut cu 5.441 numărul caselor de marcat. Amenzi Antifraudă

În primul trimestru a crescut cu 5.441 de unități (24,32%) numărul caselor de marcat fiscalizate, de la 22.329 în T1 din 2014 la 27.740 unități, „ca urmare a intensificării activității de informare a contribuabililor dar și a controalelor desfășurate de Direcția Antifraudă”, informează ANAF.

“Totodată, din datele preliminare, gradul de conformare voluntară a crescut cu circa 20%, veniturile colectate de ANAF situându-se mult deasupra programului de încasări. Datele finale le vom transmite imediat ce se finalizează centralizarea la nivel național”, arată comunicatul ANAF.

Instituția reamintește că, în vederea creșterii gradului de conformare voluntară, ANAF desfășoară acțiuni de verificare inclusiv privind munca la negru.

“Proiectul pilot vizând salariile subdeclarate a fost extins la nivel național începând cu luna februarie 2015. În acest sens, au fost selectați pentru inspecție fiscală contribuabili cu risc fiscal privind nedeclararea/subdeclararea veniturilor din salarii și/sau de natură salarială, având ca obiectiv verificarea impozitului pe veniturile din salarii și a contribuțiilor sociale obligatorii. Se estimează că pentru anul 2015 să fie efectuate verificări în cadrul acestui proiect la un număr de peste 1.000 contribuabili”, mai spun cei de la ANAF.

Amenzi de 27.300 lei

Până în 30 martie au fost selectați 466 de contribuabili mijlocii și au fost transmise 313 avize de inspecție fiscală, 55 de inspecții fiscale sunt finalizate iar 141 se află în desfășurare.

Totodată, inspectorii antifraudă au stabilit debite suplimentare (impozit pe venit, contribuții sociale și accesorii aferente) în sumă totală de peste 79.8 milioane lei și aplicat amenzi de 27.300 lei.

De asemenea, au înaintat organelor de cercetare penală sesizări pentru un prejudiciu de peste 2,232 milioane lei și au impus măsuri asiguratorii pentru 70.687 milioane lei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.