Anca Boagiu, unul dintre noii 10 vicepreşedinţi ai PPE

Fostul ministru al Transporturilor în Guvernul Boc, Anca Boagiu, în prezent vicepreşedinte al PDL, a fost ales, joi, unul dintre cei 10 vicepreşedinţi ai Partidului Popular European (PPE), în cadrul Congresului celui mai mare partid politic european, desfăşurat la Palatul Parlamentului în zilele de 17-18 octombrie. Anca Boagiu a obţinut 274 de voturi. Ceilalţi 9 vicepreşedinţi ai PPE aleşi joi sunt, în ordinea voturilor obţinute, Lucinda Creighton, Michel Barnier, Peter Hintze, Antonio Tajani, Johannes Hahn, Corien Wortmann-Kool, Mario David, Jacek Saryusz-Wolski şi Tobias Billstrom.

Tot joi, delegaţii la Congresul PPE i-au mai ales pe Antonio Lopez-Isturiz şi pe Ingo Friedrich în funcţiile de secretar general, respectiv trezorier al PPE.

PPE este cel mai mare partid politic european, incluzând 73 de partide din 40 de ţări, preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, 16 şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană şi şapte din afara UE, 13 membri din cei 27 ai Comisiei Europene şi are cel mai numeros grup politic din Parlamentul European.

Anca Boagiu a declarat că organizarea Congresului PPE la Bucureşti a urmărit recredibilizarea României “după evenimentele neplăcute, care ne-au dus undeva în zona neagră”.

Ea a mai spus că cel mai important mesaj transmis de liderii europeni este acela că “România este în centrul Europei” şi că se aşteaptă ca ţara noastră să joace un rol important în construcţia europeană.

“Cred că desfăşurarea de forţă pe care aţi văzut-o – prezenţa celor 16 şefi de state şi de guverne din UE, a altor 7 premieri din afara UE, dar care îşi doresc să intre în UE şi sunt membri ai familiilor noastre politice, a peste jumătate din membrii Consiliului European – dovedeşte că România este o ţară puternică, dovedeşte că România este binevenită în UE, un partener de nădejde pe care cel mai puternic partid al UE – PPE – tocmai l-a însărcinat să implementeze politicile pe care tocmai le-am decis ieri”, a adăugat Boagiu, într-o declaraţie de presă la finalul Congresului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.