Antares Group lansează prima stație ITP din România pentru autovehicule pe GNC

dumitru-becsenescuAntares Group, deținut de omul de afaceri Dumitru Becșenescu, inaugurează la Râmnicu Vâlcea prima stație ITP (inspecții tehnice periodice) din România pentru autovehiculele care funcționează cu gaz natural comprimat (GNC). Cu această nouă investiție, în valoare de aproximativ 130.000 de euro, Antares Group, unul dintre cele mai cunoscute grupuri de companii cu capital românesc, continuă activitatea de pionierat în domeniul GNC.

Noua linie ITP, situată pe strada Barajului 42, din Râmnicu Vâlcea, pe drumul european E 81 A, în aceeași incintă în care a fost dezvoltată și singura stație publică de alimentare cu GNC pentru vehicule, lansată de Antares în urmă cu circa un an, este singura din România autorizată să efectueze inspecții tehnice periodice pentru autovehiculele pe GNC.

Astfel, deținătorii de autovehicule pe GNC, care vin să alimenteze, își vor putea face și ITP-ul în același loc, printr-o simplă programare. ”Odată cu deschiderea primei stații ITP pentru vehiculele pe GNC, se face încă un pas important în perspectiva încurajării trecerii de la carburanții tradiționali la cei economici și prietenoși cu mediul”, declară Dumitru Becșenescu, președintele Antares Group.

Investiția în această linie ITP este foarte valoroasă, cu atât mai mult cu cât s-au folosit echipamente de ultimă generație, care respectă cerințele RNTR1 pentru clasele II și III. Practic, pot fi realizate inspecții tehnice periodice pentru întreaga gamă de autovehicule: autoturisme, vehicule comerciale ușoare, autobuze, camioane, remorci și semiremorci, care funcționează cu diverși carburanți.

În Antares Group sunt trei companii care formează un business integrat pentru oferirea de servicii în domeniul GNC: Denisson Energy – furnizor de GNC pentru vehicule, Antares Transport – operator de transport de călători prin linii regulate cu midibuse alimentate cu GNC, și Antares Motors, care pune la dispoziție serviciul de verificări tehnice periodice pentru autovehiculele pe GNC.

Prima stație de alimentare cu GNC, inaugurată de companie în decembrie anul trecut, parte dintr-un proiect în care s-au investit 3,2 milioane de euro, este un punct strategic foarte important în viziunea pe termen lung a omului de afaceri Dumitru Becșenescu. Astăzi, 15% din vânzările acestei stații înseamnă vehicule care nu aparțin Antares Group, depășind cu mult estimările inițiale. O categorie importantă de clienți este reprezentată de ”clienții corporate”, precum firma de distribuție locală pentru Coca-Cola, un grup de firme care efectuează curse speciale pentru salariații proprii și un transportator pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Bineînțeles, acești clienți se alătură companiei Antares Transport, care, din noiembrie 2015, operează zilnic 20 de vehicule tip midibus pe GNC, cu cei peste 2,5 de milioane de kilometri parcurși anual reducând semnificativ poluarea cu particule, noxe și zgomot. În plus, contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon responsabile de efectul de seră.

”România este singura țară din Uniunea Europeană care nu are o rețea de stații de alimentare cu GNC. Dezvoltarea unei astfel de rețele va putea fi făcută prin eforturile Antares Group de a promova un mediu mai curat, asumându-și rolul de deschizător de drumuri în acest domeniu”, mai declară Dumitru Becșenescu, președintele Antares Group. Prin această nouă investiție, Antares Group își onorează angajamentul de a promova pe piața românească gazul natural comprimat.

Despre Antares Group

Antares Group a fost înfiinţat în anul 1994 și are sediul central în Râmnicu Vâlcea. Astăzi, din grup fac parte 10 companii, cu aproximativ 600 de angajaţi, care desfășoară activități diverse, precum transport, service auto, turism, construcţii, prelucrare şi comercializare de produse petroliere și gaz natural. Strategia grupului constă în dezvoltarea durabilă a afacerii, prin îmbunătăţirea continuă a calităţii produselor şi serviciilor, creşterea profitabilităţii şi scăderea costurilor operaţionale.

Mai multe informaţii despre Antares Group pot fi găsite la https://antares-group.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.