Antonescu: “Basescu, ori tu, ori eu!”

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, joi, la mitingul USL de la Romexpo, ca el se va retrage totusi din politica daca la referendumul de demitere a lui Traian Basescu nu vor fi 9 milioane de “romani curati, in lumina, in picioare”, transmitandu-I presedintelui suspendat urmatorul mesaj: “Basescu, ori tu, ori eu!”. El a acuzat ca oamenii “platiti gras de Traian Basescu din bani furati au o problema: daca Antonescu se tine sau nu de cuvant sa renunte la politica” si i-a indemnat pe romani sa vina la vot si, “chiar daca au suferit si au fost umiliti si sfidati, sa voteze fara ura”. La miting auparticipat 35.000 de oameni, iar de pe scena au vorbit premierul Victor Ponta si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Ponta a aratat ca “Trebuie sa spunem “Da” pentru a-l vedea pe Basescu la inchisoare, alaturi de Videanu”.

“Ma tin de cuvant si spun inca o data, clar: Traian Basescu, nu am pus niciun pariu cu tine, pentru ca esti un mincinos. Am pus ramasag cu mine si cu onoarea mea. Ori tu, ori eu! Eu nu am mintit niciodata, eu nu ma mint pe mine si nu mint oamenii care si-au pus speranta in mine si in cei cu care am construit toate aceste lucruri. Eu nu mai am ce cauta in politica daca nu vom fi noua milioane de romani curati, in lumina, in picioare”, a spus Antonescu.

Miercuri seara, el declara exact contrariul, intr-un interviu la Antena 3.

“Votati fara ura!”

Crin Antonescu i-a indemnat pe romani sa vina la vot si, chiar daca au suferit si au fost umiliti si sfidati, sa voteze fara ura.

“Votati fara ura, Romania vrea dragoste, bunatate, omenie. Votati cu sufletul deschis, votati de mana cu Dumnezeu si cu soarta acestei tari. Nu am nicio indoiala, duminica veti vedea toti chipul luminat al Romaniei. Asa sa ne ajute Dumnezeu, romani”, a mai spus Antonescu.

Presedintele interimar a spus insa ca toti cei care au profitat de pe urma regimului Basescu si s-au imbogatit, au mintit si le place sa fie mintiti si umiliti, sa stea acasa in 29 iulie, iar la vot sa vina doar romanii cinstiti.

“Basescu si grupul lui de profitori, de corupti, de evazionisti fiscali, de propagandisti mincinosi, platiti din bani furati din buzunarele voastre, ei le spun romanilor: Stati acasa, stati la locul vostru, faceti-va ca nu existati, lasati-i pe ei in continuare sa conduca tara, sa fure tara, sa umileasca tara, sa o faca de rusine!”, a spus presedintele interimar.

“Oare suntem 9 milioane de romani cinstiti?”

“Noi spunem sa vina la vot romanii cinstiti. Oare suntem 9 milioane? Eu spun sa vina la vot romanii curati. Oare suntem 9 milioane? Eu spun sa vina la vot romanii care au suferit si sufera. Oare suntem 9 milioane? Eu spun sa vina la vot romanii care inca mai spera. Oare mai suntem 9 milioane? Eu spun sa vin la vot toti romanii de peste tot care vor ca aceasta tara sa fie respectata. Vom veni duminica cu totii, la vot, in picioare, curati, cinstiti, cu suferinta, speranta si mandria noastra”, a mai afirmat Crin Antonescu.

El a mai precizat ca “nii vor avea o surpriza, pentru ca vor vedea ca Romania este o tara, si nu doar un teritoriu.

“Toata lumea va vedea ca romanii sunt un popor, si nu doar o populatie. Sufletul nostru bate hotia lor, speranta noastra bate minciuna lor, adevarul si dragostea inving intotdeauna frica si umilinta”, a sustinut presedintele interimar.

Ponta: “Trebuie sa spunem “DA” pentru a-l vedea pe Basescu la inchisoare, alaturi de Videanu!”

“Impreuna cu ceilalti colegi am spus ca trebuie sa oprim contractele cu baietii destepti, cei care prin Videanu l-au platit pe Basescu in toti acesti ani ca sa fure peste un miliarde de euro. Trebuie sa spunem «Da» pentru a-l da jos pe Traian Basescu si pentru a-l vedea la inchisoare pe Basescu cu Videanu, pentru banii furati”, a spus multimii premierul Ponta.

El a spus ca Traian Basescu a vrut sa-si atribuie vila Dante de la RAAPPS si a intrebat multimea daca acolo ar trebui sa stea Basescu, raspunsul oamenilor fiind “La puscarie!”.

“Ati vazut unde voia sa stea Basescu, in ce casa? Unde trebuie sa stea Basescu?”, a intrebat din nou Ponta, iar multimea i-a raspuns iar: “La puscarie, Basescu la puscarie!”.

“Eu mi-am facut datoria si am luat casa luxoasa. Dumneavoastra trebuie sa votati «DA» si justitia trebuie sa-l trimita acolo unde merita cu adevarat”, a mai spus Ponta.

“Pleaca, maine o sa-mi treaca”

Mitingul USL a inceput cu cantecul “Pleaca, maine o sa-mi treaca”, al Antoniei, ea fiind urmata de o reprezentantie a Loredanei si de trupa Vunk, cea cu melodia “Vreau o tara ca afara”.

Majoritatea participantilor la miting au purtat tricouri albe, inscriptionate cu “BA!SE taie salariile, demite-l!”, “BA!SE taie pensiile, demite-l!”, dar si sepci albe pe care scrie “DA”. Acestia au adus si pacarte pe care scrie “Hai la referendum!”, “Demite-l pe Basescu!”, “Eu decid”, “Vin la referendum”, “DA, votez”, “Demite-l!”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.