Antonescu, catre SIE: Imaginea Romaniei a fost distrusa intr-o actiune organizata, coordonata, finantata

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, sambata, referindu-se la Serviciul de Informatii Externe (SIE), ca „trebuie sa intelegem mecanismul prin care imaginea Romaniei a fost distrusa in doar doua saptamani intr-o actiune organizata, coordonata si finantata”. “Pe mine ma intereseaza ca aceste institutii sa lucreze la Cotroceni nu ca sa lucreze pentru mine, sa-mi spuna mie cu cine se intalneste domnul Basescu. Sa vedem ce se poate face pentru relatiile si imaginea afectate ale acestei tari, pentru ca ele au un rol sau il pot avea. Sa vedem ce se intampla – ca ma intrebati de un anumit serviciu (SIE, n.r.) – trebuie sa intelegem totusi mecanismul prin care imaginea unei tari a fost distrusa in doua saptamani intr-o actiune evident organizata, coordonata, finantata. Trebuie sa vedem totusi cine a facut asta, pentru ca este ceva ce afecteaza tara, toata tara”, a spus Antonescu, la Antena3.

Intrebat de unul dintre invitatii emisiunii daca afirmatia sa poate echivala cu aceea ca imaginea tarii a fost distrusa in doua saptamani intr-o actiune organizata si finantata, Antonescu a spus raspuns: “Asa pare. O spun pentru ca vad”.

“Cum se intampla? De ce exista aceasta vulnerabilitate din partea acestei tari din UE, o tara in legatura cu regimul politic al careia nu existau dubii? Cum se poate ca imaginea unei tari sa fie atat de vulnerabila incat in doua saptamani, pe toate continentele, pe toate marile jurnale ale lumii, aproape toate marile jurnale care se ocupa de politica,si in multe cancelarii, sa izbucneasca asa ceva?”, s-a intrebat Antonescu.

Presedintele interimar a mai fost intrebat daca poate cere serviciilor secrete sa-i spuna daca i-au transmis rapoarte si lui Traian Basescu.

“E o intrebare retorica. Sper din tot sufletul – nu am nicio informatie ca i-au trimis, ar fi fost ceva total in afara legii. Cred ca, oricum, nu mi-ar spune ca au facut asta”, a precizat Antonescu.

El a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca biroul lui Traian Basescu de la Cotroceni a ramas sigilat si dupa decizia CCR de a amana un verdict referitor la referendum, se arata pe site-ul Antenei 3. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.