Antonescu i-a concediat pe consilierii lui Basescu si a numit un vice la Autoritatea Electorala

Presedintele interimar Crin Antonescu i-a concediat, vineri, pe toti consilierii Administratiei Prezidentiale, numiti de Traian Basescu pe vremea cand nu era suspendat din functia de presedinte al Romaniei, si care nu isi dadusera demisia pana acum: Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Dragoi si Bogdan Manoiu. Amintim ca Antonescu avea deja un cui impotriva lui Iulian Fota, pentru faptul ca s-a opus in CSAT demiterii sefului STS, gen. Marcel Opris. Crin promisese insa in 6 iulie, cand Basescu a fost suspendat, ca va fi un interimar discret, care nu va da afara pe nimeni de la Cotroceni – el nefiind ales de popor in aceasta functie. 

Alaturi de decretele de eliberare din functie a consilierilor ramasi la Palatul Cotroceni dupa suspendarea lui Traian Basescu, Crin Antonescu a semnat un alt decret: cel de numire a lui Dan Vlaicu in functia de vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente.

Mandatul este de 8 ani, iar postul ramasese vacant din martie, cand Parlamentul a validat-o in functia de presedinte al AEP pe Ana Maria Patru, sustinuta de PDL.

Dan Vlaicu a fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), in perioada guvernarii Tariceanu.

Autoritatea Electorala Permanenta este condusa de un presedinte, cu rang de ministru, numit de Camera Deputatilor si Senat, in sedinta comuna. Presedintele este ajutat de doi vicepresedinti, cu rang de secretar de stat, unul numit de presedintele Romaniei, iar celalalt de prim-ministru.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.