Antonescu: „Iulian Fota este de o obraznicie iesita din comun”

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat sambata seara, la Antena 3, ca Iulian Fota este „de o obraznicie iesita din comun” si ca i s-ar fi parut elementar ca toti consilierii lui Traian Basescu sa demisioneze. El si-a explicat si „discretia” pe care a promis-o in timpul interimatului la Palatul Cotroceni.

“Fota e de o obraznicie iesita din comun pentru ca pune in discutie aceasta decizie. Sunt consilierii prezidentiali ai lui Traian Basescu, Au stat in curte la dansul, pot sta in continuare. Eu am ceva de facut, lucrurile uzuale, la care ma ajut de consilieri, cel putin o luna si jumatate”, a spus Antonescu.

Amintim ca presedintele interimar l-a acuzat public pe Iulian Fota, consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, ca s-a opus demiterii sefului STS, gen. Marcel Opris, in sedinta CSAT organizata recent. El a promis insa ca nu il va destitui din functie.

Ulterior, s-a aflat ca nu numai Fota a votat impotriva demiterii lui Opris, ci si sefii MAI, SRI si SIE, precum si al Statului Major al Armatei.

Cat despre faptul ca a promis ca va fi un presedinte “discret” si ca va uzita la minim prerogativele unui presedinte ales, Crin Antonescu considera ca nu mai este necesara, intrucat se afla intr-o noua perioada de interimat.

“Discret am fost ca nici macar nu am clintit un consilier prezidential de acolo. In momentul in care avem de-a face insa, acum, cu o luna si jumatate, cu un nou interimat, in care totusi in tara asta institutia prezidentiala trebuie sa functioneze, mi s-a parut elementar sa eliberez consilierii domnului Basescu. Intre noi fie vorba, mi s-ar fi parut elementar sa demisioneze dansii, pentru ca, daca Traian Basescu se intoarce, evident ca si-i poate aduce inapoi”, a spus Antonescu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.