Anul 2019, marcat de provocări și dezvoltare în Grupul Raben

1

Anul 2019 a adus multe provocări industriei logistice. Cu toate acestea, Grupul Raben a închis cu o creștere a veniturilor, depășind 1,2 miliarde de euro, iar lista succeselor include dezvoltarea rețelei logistice europene și extinderea conexiunilor cu Germania. Realizările de afaceri au fost încununate de numeroase premii acordate atât companiei, cât și reprezentanților acesteia.

Raben Group poate considera anul trecut drept unul de succes: planurile bugetare au fost realizate cu venituri de 1,25 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de peste 8% de la an la an. Principalele industrii deservite de companie în anul 2019 au fost cea alimentara (27%), tehnologie de consum (21%), automobile (20%), produse cu amănuntul (12%) chimica (11%), FMCG nealimentare (9%).

„Avem mulți clienți pe termen lung. Afacerea lor s-a schimbat de-a lungul anilor și ne adaptăm la ele. Suntem parteneri și împreună rezolvăm probleme care apar. De asemenea, creștem împreună. Această dezvoltare constantă este înscrisă în ADN-ul companiei noastre. Adăugăm tot mai multe locații și țări noi la rețeaua noastră europeană: anul trecut Bulgaria s-a alăturat familiei noastre, ne extindem afacerile în Germania și Italia. Avem deja multe rețele de distribuție interne bune, iar rețeaua internă este ca o ființă umană. Este coloana vertebrală care poate susține întregul corp. Aceasta înseamnă că putem conduce afaceri internaționale; putem oferi transport maritim, transport aerian, logistică contractuală. Dacă în țară nu există coloana vertebrală a rețelei de distribuție, o percepem ca o configurație proastă. ”- explică Ewald Raben, CEO Raben Group. – „Ne propunem să standardizăm locatiile noastre în toată Europa. Acestea ar trebui să aibă aceeași configurare, aceleași procese și sisteme IT. Pentru noi și clienții noștri, standardizarea înseamnă optimizare și cea mai înaltă calitate a serviciilor furnizate. “

Raben in Europa

În 2019 au fost deschise multe linii directe noi din țările grupului Raben către Germania. Conexiunile cu România, Republica Cehă și Slovacia, Tarile Baltice, Ucraina și catre Est se dezvoltă, de asemenea, dinamic. În Italia, Grupul și-a consolidat cooperarea cu Sittam, în care a devenit acționarul majoritar după ce și-a crescut participația la 51%. Familia Bertol rămâne proprietarul pachetului de 49% și acționarul pe termen lung al Sittam. Ambii proprietari au decis să crească în comun capitalul Sittam și, în plus, conducerea operatorului italian a fost consolidată de Wojciech Brzuska, un manager al grupului Raben cu o experiență de peste 20 de ani în industria TFL, care a preluat funcția de CEO. În prezent, Raben investește foarte mult pe piața italiană prin soluții IT inovatoare, extinderea rețelei interne și dezvoltarea conexiunilor internaționale cu alte piețe ale Grupului.

În Noiembrie, familia Raben s-a extins pentru a include Bulgaria, ceea ce înseamnă că Grupul operează deja pe 13 piețe din Europa, cu o rețea de 150 de depozite. HUB-ul internațional din Sofia și conexiunile directe, zilnice, cu o rețea parteneră de șase depozite din toată țara, nu numai că permit companiei să funcționeze eficient pe această piață, ci și să deschidă noi oportunități de dezvoltare în partea de sud-est a continentului . Și în timp ce Grupul face primii pași într-o parte a Europei, într-o alta sărbătorește o aniversare rotundă: Raben Lituania a sărbătorit recent cea de-a 15-a aniversare a operațiunilor.
Anul trecut, în rețeaua de logistică europeană, în mod tradițional, cea mai mare pondere a serviciilor furnizate de Grupul Raben a fost transportul rutier (66%), urmat de logistica contractuală (13%), FTL (8%), Fresh Logistics (8%), furnizor premium de logistică (4%) și în cele din urmă sea & air (1%). De remarcat că transportul pe mare în ultimul an a început să se dezvolte foarte dinamic, iar echipa Raben dedicată acestui sector a crescut semnificativ. Toate acestea confirmă eforturile constante ale Grupului Raben de a construi o rețea europeană de logistică.

Raben in Romania

Raben Romania a avut un an de crestere pe toate planurile in 2019. Pornind de la spatiul de depozitare care se apropie acum de 10.000 de m.p., continuand cu numarul de angajati care a depasit 75 de oameni, cifra de afaceri de peste 6 milioane de euro si deschiderea unui nou Depozit in localitatea Roman, judetul Neamt, toate aceste cresteri, creioneaza in continuare politica pe care Raben o are in Romania si planurile de viitor ale companiei. „Compania Raben este in al  patrulea an de prezentă pe piața locală, iar în ultimul an am înregistrat o creștere peste așteptări. Avem deja cinci depozite amplasate strategic în București, Arad, Sibiu, Cluj si Roman și expansiunea nu se va opri aici. În toate segmentele de piață și în toate industriile, ne-am propus să fim lideri, permițându-le clienților să-și mențină și să-și îmbunătățească avantajul competitiv.” spune Valentin Storoj, Director General al Raben Logistics Romania

Compania investeste sustenabil si are planuri pe termen lung in Romania. Reteaua va continua sa se extinda si in 2020, iar acest lucru va permite o crestere a calitatii serviciilor de care clientii Raben vor beneficia. Implementarea noilor tehnologii, incepand cu sistemul ETA (Estimated Time of Arival), care ofera clientilor informatii despre ora la care va fi livrata comanda lor, continuand cu implementarea de solutii moderne de gestionare a datelor, conduc catre o cresterea a calitatii serviciilor si in egala masura un beneficiu operational pentru companie.

Raben in Germania

Rețeaua de transport independentă a grupului Raben, care funcționează din ianuarie 2018 în Germania, a fost extinsă în primăvara anului trecut cu noi depozite. Centrul de logistică din Schüttorf din Saxonia Inferioară are o suprafață de cross-docking de 4.500 mp și are 53 de rampe de încărcare pentru mărfuri de intrare și de ieșire. În Neumünster, Schleswig-Holstein, Raben Trans European Germany a deschis un depozit cu 750 m2 de capacitate de depozit și 8 rampe de încărcare. Această investiție a permis Grupului să ofere servicii mai eficiente în nordul Germaniei.

În sfârșit, este de menționat finalizarea extinderii timp de doi ani și jumătate a locației Eisenach, care a fost îmbogățită cu depozite moderne, un atelier cu spălare de camioane și noi birouri. Ca urmare a investiției de 6,5 milioane de euro, Grupul Raben are în prezent 40% mai multă capacitate de depozitare în Eisenach – patru depozite logistice, două depozite transversale și 74 de docuri de încărcare în total. Scopul este de a crește prezența operatorului în Turingia.

În Noiembrie 2019, s-a ajuns la un acord cu privire la achiziția de către Raben a grupului german Fenthol & Sandtmann, care include FKL și Kraftverkehr Ehrig. Raben a achiziționat restul de 50% din acțiunile companiei cu care a cooperat în baza unei asocieri încă din 2011, ceea ce o face acum singurul acționar. În urma tranzacției, Raben Group a preluat centrele de distribuție ale Fenthol & Sandtmann din Hamburg, Erlensee, Leipzig și Dresda împreună cu angajații.

Pe această piață, un rol important il vor avea legăturile directe zilnice cu alte țări ale Grupului, în special între Polonia și Germania, obiectivul principal fiind de a dubla numărul de expedieri în următorii ani.

„Germania este cel mai mare și cel mai important partener comercial pentru Polonia, astfel încât extinderea rețelei de depozite pe această piață merge mână în mână cu creșterea frecvenței conexiunilor. Transportul de grupaj Raben între Polonia și Germania constă în prezent din 90 de linii zilnice. ”– explică Łukasz Lubański, Director pentru dezvoltarea pieței Polone-Germane în cadrul grupului Raben. – „Dinamica dezvoltării acestor conexiuni ne oferă motive întemeiate pentru a fi satisfăcuți: rezultatele arată o creștere a comenzilor la nivel de 30% de la an la an.”

Raben in Polonia

„Suntem mulțumiți de rezultatele anului 2019 și am intrat în 2020 bine pregătiți. Deși putem observa deja semne de încetinire economică, în special în Europa de Vest, încercăm să ne modelăm portofoliul de clienți, astfel încât să minimalizăm fluctuațiile economice. Mai mult, multe dintre inițiativele pe care le-am luat în ultimii ani pentru îmbunătățirea calității și modernizarii serviciilor noastre încep să dea rezultate prin creșterea satisfacției clienților și, prin urmare, prin dezvoltarea cooperării. ”- spune Paweł Trębicki, Director General al Raben Transport .

Raben Transport, gestionata de el, a generat venituri record în 2019. Cea mai mare companie a grupului, Raben Logistics Polonia, a reusit, de asemenea, rezultate deosebite, deoarece anul trecut a obținut un scor  ridicat al Net Promoter Score (NPS) de până la 80% și un indice de satisfacție a clienților. (CSI) de 82% și este deja bine pregătit pentru provocările noului an.

„În 2020, industria logistică va continua să se dezvolte în ciuda multor provocări.” – spune Janusz Anioł, Director General al Raben Logistics Polonia. – „În Polonia, cea mai serioasa provocare va fi în continuare creșterea costurilor pe piața muncii, precum și sarcinile rezultate din noile reglementările asteptate. Aceste schimbări vor afecta întreaga piață și toate industriile și, prin urmare, va fi necesar să se ajungă la o cooperare strânsă și înțelegere în întregul lanț de aprovizionare pentru realizarea proceselor logistice împreună. Logistica va trebui să se schimbe, să îmbunătățească și să adopte o nouă abordare de afaceri prin inovație, automatizare, forme avansate de schimb de date și activități de mediu. Doar companiile stabile din punct de vedere financiar, cu potențial de dezvoltare modernă și o echipă IT și de cercetare puternică vor putea face față acestei provocări. ”

În Polonia, din punct de vedere al investițiilor în facilități, anul 2019 a fost mai bun decât anul precedent. În luna mai a fost deschis un depozit modern cu o suprafață de 21.000 mp în Robakowo, lângă Poznań. Datorită acestui fapt, grupul Raben operează acum Centrul Logistic din Gądki cu 120.000 m.p. de spații de depozitare, cu posibilitatea de a stoca 185.000 paleți, aproape 18.000 m.p. pentru cross-dock și 5.000 m.p. spații de producție. Noul depozit logistic cu o capacitate de 41.000 paleți a fost împărțit în cinci zone, inclusiv zone specializate care permit depozitarea aerosolilor sau a oxidanților, ceea ce a necesitat aplicarea de soluții de ultimă generație pentru siguranță și protecție împotriva incendiilor. Facilitatea este, de asemenea, proiectată pentru derularea proiectelor de co-ambalare.

Câteva săptămâni mai târziu a fost deschisă o filială a grupului Raben din Kielce, care a preluat activitatea unei locații din apropierea Starachowice – prea mică pentru a satisface nevoile crescânde ale clienților. O instalație ecologică modernă, cu o capacitate de 5.000 m.p., destinată transportului și serviciilor de cross-docking, gestionează în medie peste 24.000 de expedieri și aproximativ 50.000 paleți pe lună. Datorită acestor investiții, capacitățile operaționale ale companiei au crescut semnificativ.

La rândul său, pentru Fresh Logistics Polonia specializată în transportul produselor proaspete, anul 2019 a fost marcat de îmbunătățirea continuă a afacerilor în cadrul programului „Better Every Day”, bazat pe filozofia „Lean Management”. Au fost realizate 18 proiecte de optimizare, sporind astfel eficiența serviciilor și răspunzând așteptărilor crescânde ale clienților.

„Clienții serviciilor de logistică sunt din ce în ce mai pretentiosi. Rolul unui operator de logistică nu este doar de a depozita mărfurile sau transportul acestora de la A la B, ci mai presus de toate, garantarea serviciilor de înaltă calitate, grija pentru siguranța mărfurilor transportate și stocate, implementarea pe scară largă și optimizarea costurilor. Operatorul de logistică urmează să livreze mai mult, mai des, mai precis, fără erori și fără daune. Așteptările clienților în ultimii ani au evoluat spre o calitate mai ridicată, timpii de răspuns din ce în ce mai scurti la nevoile în schimbare, cu o flexibilitate nelimitată și presiune asupra nivelului de costuri ale serviciilor de logistică. ”- spune Tomasz Olenderek, Director General al Fresh Logistics Polonia.

Inovatii

Investițiile în infrastructură din grupul Raben anul trecut au fost însoțite de implementarea de noi soluții tehnologice și dezvoltarea flotei. În Ianuarie, compania a oferit clienților săi un instrument inovator bazat pe parametrul ETA (Estimated Time of Arrival – ora estimată de sosire), care permite urmărirea expedierii în timp real și determinarea timpului de livrare cu o precizie de două ore. Această soluție a fost apreciată nu numai de clienți, ci și de industria IT. Împreună cu platforma myRaben.com, a fost premiata la concursul „Best in Cloud 2019” organizat de Computerworld, drept „Cea mai bună implementare a serviciului cloud din ultimele 12 luni”.

Timp de mai mulți ani, Raben Group se concentrează pe automatizarea și robotizarea proceselor și serviciilor pe diferite niveluri: procese fizice, procese IT și, de asemenea, recent, de asemenea, automatizarea proceselor robotizate(RPA). Când vine vorba de automatizare, a optat pentru soluții IT avansate, cum ar fi platforme care transmit automat informații către clienți, platforme care prezintă ETA, etc. În domeniul automatizării și robotizării depozitelor, Raben implementează dispozitive de măsurare a transporturilor, stivuitoare autonome, semiautomate, precum și bratele „co-botice”, senzori „Internet of Things” (IoT) și multe alte soluții crescând eficacitatea proceselor de depozitare și transport. În zona RPA (Robotic Process Automation) există implementări de roboți software care sprijină sau înlocuiesc activitatea utilizatorilor în anumite aplicații (WMS / TMS / FK) sau la interfața sistemelor informatice. 

De menționat, de asemenea, că în 2019 flota operatorului a fost îmbogățită cu zece capete tractor Mercedes-Benz echipate cu tehnologie inovatoare, inclusiv camerele MirrorCam și Blind Spot Assistant. Cele mai recente capete tractor Actros permit conducerea într-un mod și mai economic și, mai ales, excepțional de sigur, ceea ce este o prioritate pentru grupul Raben.

Premii

Succesele grupului Raben pot fi măsurate și prin premiile pe care le-a câștigat. Numărul lor în 2019 a fost extrem de mare, iar unele dintre ele au fost cu adevărat unice și prestigioase. Ewald Raben, CEO Raben Group, în semn de recunoaștere a contribuției sale la dezvoltarea economiei poloneze, a primit Medalia – „100 de ani de la redobândirea independenței” de la premierul Mateusz Morawiecki. La rândul său, Paweł Trębicki, Director General al Raben Transport, a primit decorația de onoare „Meritoriu pentru transportul Republicii Polone”, la solicitarea Asociației Patronale din Transporturi și Logistică Polonia – TLP.

Competențele industriale ale grupului Raben au fost recunoscute în mod repetat. Compania a primit titlul de Marcă de încredere 2019 în categoria „Servicii Logistice” în raportul revistei „My Company Polska”. Mai mult, acesta a ocupat primul loc în cea de-a 24-a ediție a clasamentului Transport Forwarding Logistics (TFL), pregătit de „Dziennik Gazeta Prawna” din categoria „Servicii Logistice”. În același timp, Fresh Logistics Polska a primit o distincție în categoria „Transport”. Raben Group a fost, de asemenea, câștigătorul premiului zilnic „Rzeczpospolita” pentru companii marcante din industria de transport, expediere și logistică – în categoriile „Cele mai mari venituri în Contract Logistics” și „Cele mai bune practici de CSR”. În cele din urmă, în cadrul celei de-a optsprezecea ediții a sondajului Logistic Operatorul Logistic al anului 2019, Raben Logistics Polonia a primit Emblema de Aur și s-a aflat în vârful clasamentului companiilor care se bucură de cea mai mare încredere a clienților, în timp ce Raben Transport a primit statueta liderului logistic în categoria celui mai de încredere Furnizor de servicii FTL. Companiile străine mai au de ce să se laude: Raben Ucraina a primit premiul „ACTIVITĂȚI REPUTAȚIONALE” în ​​domeniul „Transport și Logistică – servicii logistice complete”. 

Responsabilitate sociala 

În 2019, activitățile Grupului Raben în domeniul CSR au adus nu numai efecte măsurabile, dar și numeroase premii. În primăvară, voluntarii au plantat 2.100 de copaci ca parte a campaniei „e-factura = cultura superioară”, pe care compania o desfășoară din 2014 – în aceasta perioadă au fost plantați peste 13.000 de copaci. Compania s-a alăturat și grupului de parteneri ai Forumului de Afaceri Responsabile, iar cea mai recentă ediție a raportului „Afaceri Responsabile în Polonia 2018. Bune practici” prezintă 16 dintre inițiativele sale. Pentru a patra oară deja, săptămânalul „Polityka” a acordat grupului Raben Frunza de Aur a CSR și, în plus, un premiu special pentru colaborarea cu Federația Băncilor de Hrana din Polonia. Pentru contribuția sa la prevenirea consumului alimentar neresponsabil, compania a primit premiul Jacek Kuroń din categoria Donator Național. În vară, a fost publicat și al cincilea raport social al grupului Raben din Polonia – „Calea către responsabilitate 2018”.

Raben Group a încheiat anul intr-un spirit vesel de Crăciun, când Ewald Raben a devenit unul dintre Protectorii Craciunului, iar fratele său Marco – unul dintre șoferii-voluntari ai convoiului de Crăciun, care în Decembrie a pornit din Germania spre Bulgaria, Moldova, România și Ucraina. Peste 170.000 de colete au fost transportate în țările Europei de Est pe 38 de camioane cu ajutorul sponsorilor și aproape 300 de voluntari. Cadourile de Crăciun au fost distribuite copiilor de la școlile locale și grădinițe, orfelinate și clinici.

Raben Group 

Raben Group este un operator de logistică care oferă servicii pentru întreprinderi mici, mijlocii și mari, care externalizează servicii logistice complete. Aproape 90 de ani de experiență și recunoaștere obținute pe piață în acea perioadă ne permit să construim și să menținem relații pe termen lung cu clienții noștri, urmând deviza noastră: „partenerul dvs. în logistică”. Raben Group oferă servicii de logistică cuprinzătoare – contract logitics, rețeaua rutieră (internă, internațională și Estică), Fresh Logistics, FTL și transport intermodal, transport maritim și aerian. Grupul are sucursale în 13 țări din Europa, angajează aproape 10.000 de lucrători și are aprox. 2 000 000 m.p. capacitate de depozitare. Conduce operațiunile într-o manieră responsabilă social, cu accent pe educație, siguranță și ecologie.

1 COMENTARIU

 1. Buna ziua
  Sîntem o firma de transport din Medias ,Sibiu ,care detine ansamblu cap tractor semiremorca XL prelata standard si ne intereseaza conditiile de colaborere.
  Cu stimGrusse Artur TOMITATMST Spedition Trans SRLTudor Vladimirescu 186
  55750 Blajel.RO
  J32/504/2013
  C.U.I 31780550RO 31780550
  e-mail;tmsttrans@yahoo.ro
  g-mail,tmsttrans@gmail.com
  tel;0040724164282 / 0040773377621Fax;004036988115

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.