Aplicație online care configurează traseul spre vămile cu valori de trafic scăzute

În a doua zi de Crăciun, după ce s-au terminat cozile kilometrice la vămi, Poliţia de Frontieră a pus în funcţiune  o aplicație online care informează unde nu este aglomeraţie şi configurează traseul spre acestea.

“Aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie – unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute”, a anunţat Minica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Cei care folosesc aplicaţia pot avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

În această săptămână au tranzitat punctele de frontieră peste 1,2 milioane de persoane, a precizat Dajbog. Evident, cele mai folosite au fost vămile din vestul ţării, unde s-au înregistrat cozi pe zeci de kilometri pe sensul de intrare în ţară, odată cu venirea de sărbători a românilor din străinătate.

Atunci când preşedintele FADERE – Federaţia asociaţiilor de români din străinătate i-a cerut public demisia ministrului Internelor, Petre Tobă, acesta a declarat că punctele de trecere a frontierelor folosesc întreg personalul de care dispun.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.