Aproape 8 sinucideri pe zi in 2011

Un raport cutremurator al Institutului National de Medicina Legala “Mina Minovici” arata ca in anul 2011 au avut loc aproape 8 sinucideri pe zi la nivel national, iar in Capitala cam una la doua zile. Astfel, anul trecut s-au inregistrat 2.784 de sinucideri, in scadere moderata fata de 2010, cand au fost 3.050 de cazuri.

Spanzurarea este cea mai folosita metoda de sinucidere in randul romanilor (79% din cazuri), urmata la mare distanta de intoxicatia voluntara (7%) si de precipitare (aruncarea de la inaltime) (5%). Sinuciderile prin impuscare reprezinta doar 1% din totalul deceselor prin sinucidere de anul trecut.

Din analiza incidentei regionale a numarului de sinucideri raportat la 100.000 locuitori, rezulta o medie nationala de 13,46 sinucideri la suta de mii de locuitori in 2011, comparabila cu cea din anii anteriori.

Judetele cu o incidenta mare sunt Harghita (31,21 de cazuri la suta de mii de locuitori), Ilfov (29,09), Satu Mare si Covasna (peste 25 de cazuri la suta de mii de locuitori).

Judetele Maramures (8,8), Cluj (9,7) si Capitala (10,97) se situeaza, din acest punct de vedere, sub media nationala, se mai arata in raport.

Cele mai multe sinucideri au avut loc in lunile calduroase, respectiv august, mai, iulie si iunie, in aceasta ordine, dupa numarul cazurilor inregistrate.

Legistii spun ca o constatare clasica si valabila pe toate meridianele o reprezinta preponderenta sinuciderilor in randul sexului masculin, respectiv 81% din cazuri. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.