APTTI: “Mitingurile spontane” de la Universitate au fost organizate, de fapt, de taximetriştii independenţi

Lupta dintre taximetriştii ilfoveni şi cei bucureşteni este departe de a lua sfârşit. Până la modificarea Legii taximetriei vor apărea acuze de o parte şi de alta, fiecare cerând presei să se implice în dezvăluirea “mafiei taximetriei”, văzută, desigur, de pe poziţii diferite. Fără a ne situa de o parte sau alta a baricadei, Ziua Cargo va continua să prezinte în mod obiectiv opiniile ambelor tabere. Marţi, Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI), membra a Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), a transmis redacţiei o scrisoare deschisă în care acuză că „mitingurile spontane” desfăşurate în 16, 18 şi 24 februarie în Piaţa Universităţii din Bucureşti au fost, de fapt, organizate de Sindicatul Naţional al Taximetriştilor Independenţi (SNTI) şi că „ascund în spate cu totul şi cu totul alte interese extrem de grave pentru dezvoltarea corectă a serviciilor de taximetrie”.

În zilele respective, circa 100 de taximetrişti au blocat primele două benzi de circulaţie pe bulevardul Magheru din centrul Capitalei, între Universitate şi Piaţa Romană, în jurul orei 22.00, pentru circa o jumătate de oră.

Publicăm integral scrisoarea deschisă primită din partea APTTI:

„Din pacate, se pare ca cineva doreste sa impinga lucrurile spre extrem, si anume sa incite taximetristii unii impotriva celorlalti, folosindu-se de ei pentru a  genera o stare conflictuala inoportuna, ce poate deveni incontrolabila la un moment dat. Motivul pentru care se recurge la asfel de gesturi este ,,continutul” proiectului de modificare al Legii taximetriei, continut ce prevede, printre altele, tranzactionarea autorizatiilor taxi prin inchiriere si tariful unic la nivelul fiecarei localitati.

Interesul celor ce au organizat asa-zisele ,,mitinguri spontane” este legat direct de  MARIREA TARIFELOR si eliminarea  din textul legii a dreptului  transportatorilor Ilfoveni de a opera in Bucuresti, drept ce este consfintit de peste 3 ani prin legile ce guverneaza aparitia Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti si in al caror cuprins transportul de persoane intre municipiul Bucuresti si localitatile judetului Ilfov este definit ca transport public local. (vezi Legea 92/2007, OUG 27/2010 si Legea 168/2010).

In baza acestor legi, cei ce sunt contestati in momentul de fata de catre ,,instigatori” au investit, au creat locuri de munca si, in primul rand, nu au cedat presiunilor create de catre cartelurile mafiote  existente pe piata bucuresteana in privinta maririi artificiale si anticoncurentiale a tarifelor.

Cei ce se impotrivesc liberalizarii taximetriei cauta prin orice mijloace sa creeze un monopol in piata care poate distruge „bruma” de siguranta si confort oferite in momentul de fata pasagerilor.

Consideram ca orice sondaj in randul clientilor taxi  poate dovedi ca nu placuta de inmatriculare face diferenta intre companii, ci numai raporul calitate pret, iar acesta poate sa se imbunatateasca doar prin „liberalizare”.

Declaratiile cu privire la faptul ca ilfovenii platesc mai putine impozite fata de bucuresteni ar trebui sustinute, eventual, de Ministerul de Finante sau de Curtea de Conturi, deoarece situatia reala e cu totul alta, avand in vedere ca in Ilfov se platesc chiar si 50 de lei pe luna redeventa, pe cand in Bucuresti redeventa este stabilita la nici un pachet de tigari pe luna, adica 10 lei/autorizatie.

Rugam pe aceasta cale toti factorii de decizie din aceasta tara, precum si mass-media, sa ia atitudine fata de aceste meschinarii mafiote si sa prezinte opiniei publice adevarata fata a taximetriei din 2003 si pana in prezent. 2003 este anul in care s-a limitat numarul de taxiuri si tot atunci s-au pus bazele aparitiei acestui sistem mafiot si ticalosit care a pus stapanire pe legislatie si administratie publica .

In speranta ca ne-am facut intelesi, multumim anticipat tuturor celor ce doresc sa ni se alature in lupta pentru eliminarea si combaterea ,,Mafiei Taximetriei”.

Ghisa Mihai Victor, Vicepresedinte F.O.R.T/ Presedinte A.P.T.T.I  

Lazarescu Cristian, Vicepresedinte F.O.R.T/Vicepresedinte A.P.T.T.I 

1 COMENTARIU

 1. Mai baieti de Bucuresti,
  in primul rind vreau sa va aduc aminte ca pina sa se emita autorizatii de ilfov voi taximetristii din Bucuresti,
  faceati linistiti taxi in tot judetul Ilfov(unde nici nu locuiati nici nu plateati taxe) si nu va deranja nimeni,asta pina in anul 2006 cind niste baieti cu creier,constrinsi de disperare si datorii,datorita faptului ca aveau toate actele depuse pentru a putea efectua serviciul de taximetrie in Bucuresti,adica ereau trecuti pe lista de asteptare la PMB si nui lua nimeni in seama,au gasit o modalitate LEGALA SI GARANTATA DE CONSTITUTIA ROMANIEI,de asi putea desfasura activitatea. In concluzie ca sa nu o mai lungesc,va asigur ca majoritatea patronilor care detin firme de taxi in judetul Ilfov au domiciliul in Bucuresti,la fel va asigur ca 90% dintre soferii care practica serviciul de taximetrie cu autorizatii de Ilfov sint tot din Bucuresti!!!! DECI oamenii astia pe care voi ai faceti tarani si hoti si cum va vine la gura ,platesc taxe in Ilfov este adevarat,dar toate veniturile lor le cheltuiesc in MUNICIPIUL BUCURESTI ca sa nu mai spun ca isi platesc taxele catre stat si furnizori tot din acesti bani. Iar povestea voastra ca vin unii care nu au dreptul sa munceasca in capitala si va fura painea de la gura este aberanta!Dreptul la munca si la libera circulatie este garantat de Constitutia Romaniei ! Din tot ce se scrie si se vorbeste prin presa si tv,reiese faptul ca taximetristii din Ilfov sint pirati,si fac taxi ilegal ,dar noi taximetristii din Ilfov ne desfasuram activitatea perfect legal,avem toate actele in conformitate cu legea 38/2003 si platim taxe catre Statul Roman!! 🙂 cu stima ,Un Ilfovean,Bucurestean,roman !!

  • La care libera circulație te referi …daca sunteti asa liberi de ce nu mergeti sa munciti cu bulina galbena si in Giurgiu, Calarasi, Urziceni ca pe voi va primeste toata tara ca de, pe voi scrie aptti…cărparilor dacă aveți autorizații de taxi în județul Ilfov acolo aveti dreptul Legal la munca și de care va este garantat de ghisa si nu de Constitutia Romaniei in care scrie , ca statul de drept este corupt de acești cetățeni din ilfov care fac taxi ilegal în Bucureşti!Afară cu ilfovul din Bucuresti!

 2. Domnule Ilfovean cum va denumiti dar de ce sa suferim noi daca say dat acele autorizatii cu sacosa!? Mi se pare de bun simt ca cel care a luat o aut pe o localitate sa faca taxi acolo….nu uitati ca vati asumat niste riscuri cand ati luat acele aut., stiati ca mai devreme sau mai trz se va face ordine..

  • comunicatul asta e o rusine, o sfidare si astia doi ar trebui sa fie la sapa la porumb.
   Ghisa Mihai Victor, Vicepresedinte F.O.R.T/ Presedinte A.P.T.T.I
   Lazarescu Cristian, Vicepresedinte F.O.R.T/Vicepresedinte A.P.T.T.I
   ce titluri si-au luat frate de zici ca cine stie cine sunt…
   LASATI-NE NU AVEM NEVOIE DE VOI,NU APARATI DECAT DREPTURILE VOASTRE ( A SE CITI CIOLANUL)
   SI NU VA RECUNOASTE NICI UN TAXIMETRIST
   Chiar nu vad astia de la guvernare cine sunt astia?
   Si uite asa au pacalit pe fraieri de cativa ani incoace si le merge…

 3. Rusinea este la capatul pământului.pt cei cu autotizatii taxi din județul Ilfov pt.ei legea se face cu punga de bani la parlamentari.ati schimbat legea taximetriei numai pt voi dar nu vati dat seama ca aceasta lege este pt.toti taximetriști din toată tara, sa știți ca cei care au autorizatii taxi în Predeal nu se duc în Brașov sa faca taxi si nici cei din Eforie Nord nu fac taxi în Constanța, sunteti o rușine a tuturor romanilor. ..HOȚILOR.

 4. ILFOVARE nu mai plange cu lacrimi de crocodil, se stie clar si nu este un mit urban ca frustratu” de PELICANU mana-n-mana cu a noastra neaosa (…) blonda de balta UDREA au adus ilfovari din carute in Logan cu bulina galbena. Apropo de Udrea Taxi(a lui Cocos JR.) Nord ce formula foloseste de scoate profit la 1.29 cu Mercedes?

  • Lazarescu dezinformeaza.Nu are alaturi nici un independent.Ce independent din Bucuresti ar tine cu APTTI ,asociatie care apara doar taximetristii din Ilfov care s-a infiintat acum vreo 4-5 ani , sa vina la Capitala sa faca si ei un ban?Nu vede nimeni ca asociatia asta doreste doar ca legea sa se voteze in interesul lor si ar face totul pentru asta? Insasi numele – Asociatia Profesionala a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere – spune clar: in regim de taxi si inchiriere. de ce sa inchirieze licente aceasta asociatie ? De unde au ei licente si de ce sa le inchirieze?Daca nu au masini sa li se interzica dreptul de a inchiria licente. INCHIRIEREA LICENTELOR E FABRICA DE BANI PENTRU CA AI COST 0. DE FAPT LICENTELE AR TREBUI SA FIE LA LIBER SI PIATA SA CEARNA ASA CUM E INTR-O MESERIE LIBERALA.

 5. Pentru toti cei interesati(dar oare cati sunt?) sa afle cum sta treaba in taximetrie- v-ati gandit sa stati de vorba cu un taximetrist adevarat din Bucuresti fie el la plan sau independent? Mai lasati-ne cu asociatii si alte de-astea care merg doar pe hotie si interese, coborati si stati de vorba in strada cu un taximetrist adevarat ( si ca el sunt vreo 10 000 in Bucuresti) care traieste la limita din cauza unora ca acest specimen numit Ghisa si altii ca el. nu e vina noastra ,a taximetristilor din Bucuresti ca astia fac ce vor cu legile…Aici e coruptia adevarata,iar guvernul Ponta ara de dovedit multe. Dar daca dovedeste ca si cu legea privind taxa auto, o sa stim cum o sa votam noi bucurestenii si familiile noasre .Afara cu Ilfovul care NU A EXISTAT PANA ACUM 6 ANI

 6. Nu ne ascundem in spatele anonimatului.Daca se doreste sa se stie cine suntem ,nu trebuie sa intrebati. Suntem cei cinstiti din taximetrie,cei ce vor sa munceasca asa cum se munceste in toata taximetria din Europa,fara coruptie si fara grija zilei de maine,fara hotie si nu la limita legii. Iar in ceea ce ma priveste nu ma ascund. Ma numesc Ion Adrian si sunt taximetrist adevarat.Unul care nu este lasat sa-si practice meseria asa cum spune LEGEA.
  Ceea ce se intampla in ziua de azi e tocmai rezultatul aparitiei peste noapte(inca o data -acest fenomen al taximetriei in Ilfov nu exista pana acum 5-6 ani) a taxiurilor de Ilfov.Aceste asociatii au aparut tocmai pentru a fenta legea taximetriei si a permite pe langa lege, practicarea taximetriei a altora din alta localitate in Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.