APTTI: Scrisoare deschisă împotriva proiectului de modificare a Legii taximetriei

Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI) a transmis o scrisoare deschisă Parlamentului, Guvernului şi primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în care reclamă limitarea numerică a autorizaţiilor de taxi (4 la 1.000 de locuitori) şi cere eliminarea Art. 14 din Legea taximetriei (nr. 38/2003) ce prevede acest lucru. Invocând numeroase „ilegalităţi” comise de responsabilii din Primăria Capitalei, vicepreşedintele asociaţiei, Cristian Lăzărescu – totodată şi vicepreşedinte al FORT –  arată că „nu putem fi de acord cu actualul proiect de modificare a Legii 38/2003, proiect ce contine acoperirea ilegalităţilor”.

Redăm conţinutul documentului, din care am eliminat un pasaj în care se aduc acuzaţii, chiar dacă autorii Scrisorii precizează că au făcut plângere la DNA încă de acum un an:

SCRISOARE DESCHISA PARLAMENTUL ROMANIEI, GUVERNUL ROMANIEI, D.N.A SI PRIMARULUI GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI- PROFESOR DOCTOR SORIN OPRESCU

Va solicitam ca de urgenta sa luati act de ilegalitatile comise de functionari din cadrul Primaria Municipiului Bucuresti.

Inca din momentul aparitiei legii speciale, transportul in regim de taxi s-a desfasurat intr-un  mod monopolist, evazionist, neconcurential si in detrimentul clientilor, acestia din urma neputand beneficia de valorile reale ale unei economii de piata, cauza acestor lucruri, fiind limitarea numerica a autorizatiilor taxi.

Nu mai putem accepta aceasta limitare numerica deoarece  aceasta limitare a fost sursa a nenumarate scandaluri, mitinguri, toate acestea  culminand cu proiectul de  modificare a legii 38/2003, proiect prin care se incearca sa se acopere ilegalitati si abuzuri create in trecut.

Acest proiect ce trebuia sa contina propunerile facute de patronate si asociatii profesionale, este rezultatul in proportie de 99% al propunerile Directiei de Transport a Municipiului Bucuresti (proiectul se afla pe site-ul P.M.B inca din 2010 si este copy-paste cu proiectul actual al Plx.621/2010).

Cerem destituirea de urgenta a Directorului Executiv Ion Dedu din functia ce o detine in Directia Transporturi Drumuri si Sistematizarea Circulatiei, acesta fiind compromis  total. (…)

De asemenea in anul 2010, alte cateva mii de autorizatii au fost prelungite sau date in acelasi mod, incalcandu-se grav legea si alte cateva sute fiind eliberate pe documente false.

Cu toate ca asociatia noastra a instiintat autoritatile si a emis nenumarate comunicate de presa pe aceasta tema nimeni nu a facut nimic pana acum. Din aceasta cauza nu putem fi de acord cu actualul proiect de modificare al legii 38/2003, proiect ce contine acoperirea ilegalitatilor mai sus mentionate.

In sprijinul eradicarii definitive a acestor fenomene solicitam Parlamentului retragerea de urgenta a proiectului de lege plx.621/2010 si eliminarea articolului 14 din legea 38/2003, articol ce limiteaza activitatea de taxi la 4 autorizatii taxi/1000 de locuitori.

Rugam intreaga clasa politica  si toti factorii de decizie din aceasta tara ,sa se implice in aceasta problema si sa eliminam definitiv aceste bariere concurentiale, care nu fac altceva decat sa genereze coruptie si un mediu de afaceri neconcurential pentru investitorii ce doresc sau vor dorii sa investeasca in acest domeniu, nici o alta forma de transport nu este limitativa, mai mult se desfasoara transparent, cu licitatii afisate.

In sprijinul celor afirmate atasam cateva probe, iar joi 18.04.2014 ora 14.00, vom organiza o conferinta de presa la care vom distribuii si documentele ce aproba cele afirmate mai sus

Vicepresedinte FORT si APTTI,

Lazarescu Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.