ArcelorMittal lanseaza iCARe, prima gama de produse de otel destinata vehiculelor electrice

ArcelorMittal, companie producatoare de otel si de minerit, lanseaza la targul international de profil CWIEME de la Berlin (26-28 iunie), prima gama de produse de otel fabricat in cuptoare cu arc electric – iCARe -, destinate special vehiculelor electrice. ArcelorMittal a investit peste 90 de milioane deeuro in cadrul unitatii de productie din St-Chely d’Apcher din Franta, pentru a realiza otelurile din gama iCARe. Capacitatea de productie este de 120.000 tone otel iCARe/an.

Otelul iCARe va permite cresterea densitatii puterii motoarelor electrice, ajutand la reducerea dimensiunii si greutatii vehiculelor, avand emisii scazute, prin cresterea eficientei energetice, potrivit ArcelorMittal.

“Lansarea portofoliului iCARe reflecta nu doar orientarea globala catre vehicule mai eficiente din punct de vedere energetic, ci si beneficiile oferite de strategia noastra de Cercetare si Dezvoltare, orientata catre inovatie. Doar in 2011 am investit 306 milioane de euro in cercetarea si dezvoltarea noilor produse de otel, solutii si proceduri care contribuie la scaderea emisiilor de CO2, demonstrand avantajele sustenabile disponibile prin inovarea produsului”, a declarat Greg Ludkovsky, vicepresedinte in cadrul Divziei Globale de Cercetare si Dezvoltare de la ArcelorMittal.

Portofoliul iCARe include trei clase distincte de otel dezvoltat pentru a atinge performantele specifice prezentate de orietarea catre masinile electrice:

Gama iCARe Save permite un consum scazut de electricitate, maximizand viata bateriilor si facand ca vehiculele electrice sa mearga mai mult timp cu o incarcare.

Gama iCARe Torque asigura cel mai inalt nivel de putere mecanica pentru motoarele vehiculelor electrice, generand un nivel crescut al acceleratiei si asigurand o experienta de condus mai dinamica

Gama iCARe Speed ofera putere mare, facandu-le ideale pentru producerea de rotoare de mare viteza care permit o reducere a greutatii motorului

“Cu aceste tipuri de otel iCARe, designerii de masini au acces, acum, la cel mai potrivit tip de otel pentru a creste eficienta in designul motoaror”, spune ArcelorMittal, furnizor de top pentru industria auto mondiala.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica si miniera integrata din lume, prezenta in peste 60 de tari. ArcelorMittal este lider pe pietele globale importante, incluzand domeniile auto, constructii, electrocasnice si de ambalare.

ArcelorMittal este prezent in Romania prin ArcelorMittal Galati, combinatul siderurgic infiintat in 1960, devenit SIDEX in 1991. Sub numele ArcelorMittal Galati combinatul siderurgic din Galati activeaza din 2006. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.