Arctic Găești a devenit cel mai mare producător de frigidere din Europa

Arctic Găești a devenit cea mai mare fabrică de producție de frigidere din Europa, odată cu inaugurarea, joi, a unei noi linii de producție în valoare de 24 milioane de euro. Ceremonia s-a produs în prezenţa premierului Victor Ponta, care a declarat că Turcia este cel mai important partener al României din afara Uniunii Europene şi că îşi doreşte  cât mai mulţi investitori turci. Compania Arctic deține în România 3 branduri puternice – Arctic, Beko și Grundig. Arctic face parte din grupul Arcelik, al treilea jucător european în industria de electrocasnice, care este membru al celui mai mare holding privat din Turcia, Koç Group.

”Decizia noastră de a construi o nouă linie de producție este o dovadă a încrederii pe care o avem noi în Arctic, dar și în echipa noastră. (…) Am primit 10 milioane de euro ca ajutor de stat”, a afirmat președinte în cadrul grupului Koç și CEO Arcelik, Levent Çakýrođlu.

El a adăugat că „de la preluarea companiei de către Arcelik, capacitatea de producție a Arctic crescut de la 300.000 de unități la 2,5 milioane de unități pe an, veniturile din vânzări au crescut de 5 ori ajungând la 272 de milioane de euro şi, mai important, veniturile din exporturi au crescut de 9 ori”.

Levent Çakýrođlu a precizat că, începând cu 2002, Arctic Găești a contribuit cu 98 de milioane de euro impozit la bugetul de stat.

”O companie foarte importantă a hotărât să investească în Arctic, a avut încrede într-o fabrică de aici din România, din Găești, și faptul că au continuat să investească, au deschis noi piețe de desfacere înseamnă că Arctic are un viitor și pentru asta le mulțumesc foarte mult investitorilor pe care vreau să îi consider deja ca făcând parte din ceea ce înseamnă Arctic, acum un proiect de succes între Turcia și România”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

El a arătat că “sunt 2.500 de angajați și vor crește cu încă 500, plus 500 de locuri noi de muncă pe orizontală” şi că “aici nu se produce doar pentru România, ci pentru majoritatea țărilor europene și asta însemnă exporturi, creștere economică și locuri de muncă stabile”.

”În rest, nu pot să spun decât că îmi doresc cât mai multe firme din Turcia să investească în România. Cred că relația noastră economică cu Turcia – avem schimburi comerciale de aproape 6 miliarde de dolari – este deja una bună, este cel mai important partener economic al României din afara Uniunii Europene”, a mai spus Victor Ponta.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.