Arestat pentru ca a oferit 1.000 de euro ca sa-si recupereze permisul auto

Tribunalul Mures a emis, joi, mandat de arestare preventiva pe 29 de zile pe numele lui R.C.D., din comuna Voievodeni, judetul Mures, pentru ca a oferit mita 1.000 de euro subofiterului de politie ca sa-si recupereze permisul auto ce ii fusese ridicat dupa ce fusese prins baut la volan. Numai ca politistul l-a denuntat pe conducatorul auto in varsta de 28 de ani, iar ofiterii anticoruptie au organizat un flagrant si l-au prins pe faptuitor in momentul cand a dat jumatate din bani. Acum s-a ales cu dosar penal si risca inchisoarea pentru dare de mita.

“In fapt, la data de 13 iulie a.c., subinspector de politie T. C. D., din cadrul I.P.J. Mures – Sectia nr. 1 Politie Rurala Gornesti, s-a prezentat la sediul Directiei Generale Anticoruptie (DGA) – Serviciul Judetean Anticoruptie Mures (SJAM), unde a denuntat faptul ca cetateanul R.C.D., de 28 ani, din comuna Voivodeni, i-ar fi oferit suma de 1.000 euro pentru a-i restitui permisul de conducere ridicat in vederea anularii, ca urmare a savarsirii de catre acesta a infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand imbibatia alcoolica peste limita legala”, informeaza DGA.

“Astfel, in ziua de 18 iulie a.c., a fost organizata actiunea de prindere in flagrant, prilej cu care ofiterii DGA – SJAM, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures si cu sprijinul tehnic al SRI – Directia Judeteana de Informatii Mures, l-au surprins pe R.C.D. in timp ce oferea ofiterului de politie suma de 1.800 lei, in scopul mai-sus aratat”, se arata in comunicatul remis redactiei.

Dupa audierile efectuate de procuror, a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 7 al. 2 din Legea 78/2000 rap. la art. 255 C. P., ieri, 19 iulie a.c. fiind prezentat Tribunalului Mures, cu propunere de arestare preventiva, care a emis mandat pentru 29 de zile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.