ARILOG îl pune la curent pe ministrul Rus cu priorităţile din infrastructura de autostrăzi

Printr-o scrisoare transmisă astăzi noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, ARILOG – Asociaţia Specialiştilor din Transporturi, Depozitare, Achiziţii, Producţie şi Supply Chain îi reaminteşte, în numele membrilor săi, “prioritățile legate de dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi cu Fonduri Europene”.

Redăm integral scrisoarea:

„Stimate domnule Ministru Ioan Rus,

ARILOG – Asociaţia Specialiştilor din Transporturi, Depozitare, Achiziţii, Producţie şi Supply Chain, în numele membrilor săi, salută și susține numirea dumneavoastră în funcția de Ministru în cadrul Ministerului Transporturilor și sperăm că veți respecta programul de guvernare actual. Vă reamintim prioritățile legate de dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi cu Fonduri Europene:

1. Tronsonul Pitești – Curtea de Argeș – Sibiu, legătura care are cel mai ridicat trafic de marfă din România, componentă strict necesară pentru susținerea și dezvoltarea platformelor industriale de la Craiova, Pitești, Vâlcea, Sibiu, Sebeș, atât în industria de automotive, dar și în cea chimică și petroliereră. De asemenea, un alt beneficiu este dezvoltarea turismului din zonă și crearea unei legături sigure și rapide cu litoralul românesc.

2. Centura de Sud a Bucureștiului, ce reprezintă legătura între A1 și A2 pentru tranzitul către Giurgiu și portul Constanța, care are ca beneficiu major scurtarea timpilor de conducere, atât pentru traficul de marfă, cât și pentru cel de călători.

3. Continuarea lucrărilor la celelalte tronsoane din vestul țării: Deva – Lugoj, Lugoj –Timișoara: pentru a putea ca la sfârșitul anului 2014 să ne racordăm la Sistemul European de Autostrăzi, prin vama Nădlac, fapt ce ar putea ajuta și la integrarea în Schengen.

4. Având în vedere că astăzi a intrat în vigoare proiectul de returnare a accizei la carburant susținem în continuare returnarea a 0.07 euro către companiile de transport eligibile, stabilirea trimestrială a cursului valutar de referință pentru calculul accizei, la nivelul cursului raportat de BNR și simplificarea sistemulului de returnare. Vă rugăm să cereți la Ministerul de Finanțe un raport de constatare a scăderii consumului de carburant în România. Acest proiect de returnare a accizei are ca bază prioritizarea lucrărilor la infrastructura din România.

Aceste propuneri au fost discutate și în cadrul întâlnirii cu domnul Prim Ministru Victor Ponta, din data de 10 iunie, care a avut ca temă de dezbatere returnarea accizei la carburant.

În speranța că veți da curs solicitărilor noastre, vă asigurăm că membrii ARILOG – companii care activează în industria logistică: operatori logistici, transportatori, distribuitori, producători își arată disponibilitatea pentru discutarea acestor subiecte și stabilirea unui proiect general pentru lucrările de infrastructură, asumat de toți factorii de decizie: mediul politic, patronatele și societatea civilă.

Cu deosebită considerație, în numele Consiliului Director și a membrilor ARILOG,

Ion Lixandru

Vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Logistică (ARILOG), fost vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Transportatorilor din România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.