Arma lui Basescu: Referendum pentru Parlament cu 300 de locuri, la pachet cu validarea presedintelui

Traian Basescu le-a cerut, joi, parlamentarilor, ca odata cu referendumul “de validare sau invalidare a presedintelui” sa organizeze unul si pentru Parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Un asemenea referendum a mai fost supus votului romanilor, care au decis intr-o proportie covarsitoare, de 85%, ca doresc 300 de parlamentari, dar nu a fost pus niciodata in aplicare, desi a fost validat. Basescu a acuzat ca unul dintre motivele suspendarii sale este “nepunerea in aplicare a referendumului din 2009”, precum si “un motiv conjunctural”: “Prim-ministrul pe care l-ati furnizat este deja recunoscut in toata Europa si dincolo de ocean ca prim-ministru copy, copy-paste. Mai aveti o problema de ultima ora, privind CV-ul primului-ministru, si ea este legata de faptul ca toti il stiam masterand la Universitatea din Catania, iar ieri in presa a aparut faptul ca n-a urmat niciodata un curs de masterat in Catania”, a argumentat seful statului.

“Nu ati vrea, cu ocazia referendumului de validare sau invalidare a presedintelui, sa organizati si referendum pentru validarea noii Constitutii, in care sa introduceti doar atat: Parlament unicameral si 300 de parlamentari? Puteti face intr-o sesiune extraordinara numai aceasta modificare la Constitutie. Acum va respect pentru ca ati declansat o procedura constitutionala, as vrea sa fie si corecta, dar va voi respecta de doua ori daca odata cu referendumul de invalidare sau validare a presedintelui Romaniei, veti supune votului poporului si modificarile la Constitutie, cu Parlament unicameral si 300 de parlamentari“, a declarat Basescu, in plenul Parlamentului.

“In ceea ce priveste documentul care mi-a fost adus la cunostinta aseara, apreciez ca are patru mari obiective, dintre care trei de fond si unul conjunctural. Primul este punerea sub controlul PSD si al PNL a institutiilor statului si in mod deosebit a Justitiei. Al doilea obiectiv este subordonarea tuturor institutiilor statului catre partid, prin incalcarea grava a Constitutiei si a legilor tarii. Cel de-al treilea obiectiv este legat de nepunerea in aplicare a referendumului din noiembrie 2009, prin care poporul, in numele caruia PNL si PSD afirma ca au declansat procesul de suspendare a Presedintelui, a votat cu 85% pentru Parlament unicameral si pentru 300 de parlamentari. Acestea sunt motivele de fond pentru care doriti suspendarea Presedintelui Romaniei”, a mai spus seful statului.

“Aveti si un motiv conjunctural: prim-ministrul copy-paste si faptul ca n-a urmat niciodata un curs de masterat in Catania, desi a pus asta in CV”

“Aveti si unul conjunctural: prim-ministrul pe care l-ati furnizat este deja recunoscut in toata Europa si dincolo de ocean ca prim-ministru copy, copy-paste. Copy, copy-paste. Mai aveti o problema de ultima ora, privind in CV-ul primului-ministru, si ea este legata de faptul ca toti il stiam masterand la Universitatea din Catania, iar ieri, in presa, a aparut faptul ca n-a urmat niciodata un curs de masterat in Catania. Sigur, este o chestiune conjuncturala, dar este bine sa fie acoperita cu un proces de suspendare a Presedintelui”, a aratat Basescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.