UPDATE! ARSSM: Siguranţa tinerilor şoferi, răspunderea noastră!

Asociația Română pentru Securitate și Sănătate în Muncă (ARSSM) continuă Campania Naţională pentru Siguranţa Rutieră – ajunsă la a 3-a ediţie -, pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere, prin conştientizarea participanţilor la trafic asupra necesităţii şi importanţei prevenirii riscurilor şi a încălcării legii.

În 27 noiembrie, de la ora 9.30, va avea loc Conferinţa de deschidere a Campaniei, la Hotel RAMADA Parc, sala Mincu, Bucureşti.

UPDATE: Grupul tinta de invitati: companii detinatoare de flote auto (indiferent de specificul activitatii), scoli de soferi, asiguratori. 

Numarul de locuri este limitat la 50 persoane, confirmarea participarii trebuind sa se faca pana cel tarziu miercuri, la ora 11.00.

“La eveniment la care sunt asteptati participanti si invitati din partea Federatiei Nationale a Patronatelor Formatorilor din Transportul Rutier din Romania, ai Centrului de Pregatire si Perfectionare a Personalului in Domeniul Transporturilor Rutiere, ai asiguratorilor, ai managerilor si factorilor de raspundere din companiile care detin flote auto, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta etc. De asemenea, beneficiem de sprijin din partea Inspectiei Muncii”, precizează ARSSM, organizaţie nonguvernamentală, de drept privat, cu reprezentare la nivelul întregii ţări

“Începand cu luna martie a anului urmator, vom demara campania la nivel national prin evenimente in orase importante ale tarii: Brasov, Sibiu, Suceava, Galati, Craiova, Timisoara, finalizandu-se printr-un eveniment in Bucuresti”, se mai arată în comunicatul remis redacţiei.

Logo campanie Securitate Rutiera

În ultima perioadă, statistica şi dinamica accidentelor rutiere din Romania arată un fapt îngrijorător şi alarmant: un număr mare de tineri şoferi sunt, deopotrivă, autori şi victime ale tragediilor rutiere, informează ARSSM.

La nivel mondial, statisticile OMS arată că în rândul tinerilor cu varste intre 15 – 29 ani, cauza principala a mortalitatii o reprezinta accidentele rutiere.

Adunarea generala a ONU, prin Rezolutia aprobata la 14 apr. 2004, recomanda statelor lumii acordarea unei mai mari atentii si a unor mai multe resurse pentru criza globala in domeniul securitatii si sigurantei rutiere.

ONU a reafirmat angajamentul sau, evidentiind initiativele in acest domeniu si incurajand statele membre sa se concentreze asupra abordarii principalilor factori de risc si a infiintarii unor agentii de siguranta rutiera.

“In acest context, ARSSM demareaza Campania Nationala „Siguranta tinerilor soferi – raspunderea noastra!”, avand coorganizator Agentia Europeana pentru Securitate si Sanatate in Munca – EU-OSHA, prin Punctul Focal Romania, si parteneri precum Ministerul Afacerilor  Interne, prin Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera,  Dir. Regim Permise Conducere si Inmatriculari Vehicule si Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Rutiera Romana. Sunt invitati factori de raspundere si decizie, specialisti, reprezentanti ai societatii civile, presa pentru a contracara si reduce riscul rutier si consecintele incalcarii legii”, se precizează în comunicat. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.