ARTRI: Soluțiile conflictului din Siria sunt responsabilitatea, respectarea valorilor umane și dorința unei vieți pașnice

Cu o experiență de aproape 50 de ani în industria transporturilor și a comerțului, Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI) consideră foarte dăunătoare mediului de afaceri situația actuală generată de posibila escaladare a conflictul din Siria. “Exporturile românești spre această țară au scăzut drastic în ultimii doi ani iar o eventuală declanșare a unui conflict regional va genera și în statele învecinate precum Iordania, Israel, Iran, Liban complicații serioase pentru economia românească“, se arată în comunicatul remis redacţiei, semnat de Florinel Andrei (foto), Secretar General al ARTRI.

O implicare mai amplă în acest conflict a Rusiei, a Turciei și a țărilor din Uniunea Europeană ar genera premisele unei crize umanitare fără precedent, sunt de părere reprezentanţii Asociaţiei.

“Comerțul cu bunuri va scădea imediat iar cel cu arme va înflori”, avertizează ARTRI.

“ARTRI consideră necesară încheierea grabnică a conflictului din Siria – înainte de a evolua într-un război regional – și cheamă toate statele și organizațiile internaționale la găsirea unor soluții bazate pe responsabilitate, pe respectarea valorilor umane și pe dorința unei vieți pașnice”, se conchide în comunicat. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.